|
Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu
Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1kg brambor - 1 brokolice - 20dkg poličanu či vysočiny - 1 cibule - 5dkg špeku či slaniny - 5 stroužků česneku - 5dkg másla - 2 lžíce hl.mouky - 2 lžičky polévkového koření - 1 lžička kari - sůl - 3dcl mléka - 4-5 trojhránků taveného sýra - 1 pomazánkové máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu
Recept na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu: Brambory oloupeme (případně nové jen důkladně omyjeme) a nakrájíme na kostičky přibližně 2x2cm. Brokolici rozdělíme na malé růžičky, košťál a stonky nakrájíme jako brambory. Do osolené vody dáme vařit brambory a pevnější kousky brokolice, po chvíli přidáme i křehčí růžičky. Uvaříme do poloměkka, zsedíme a dáme do hlubšího plechu či pekáčku. V kastrůlku společně osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, salám, špek/slaninu, česnek a přendáme bez vypečeného omastku do pekáče. Do kastrůlku k tuku přidáme máslo, mouku, uděláme světlou jíšku a přidáme mléko. Vymícháme hladký bešamel, do kterého vmícháme tavený sýr, po rozpuštění pomazánkové máslo a ochutíme polévkovým kořením, kari a solí. Tuto směs nalijeme do pekáčku a vše dáme na 20min. zapéct do trouby na 200°C.
Poznámka k receptu na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu: Poličan můžeme nahradit jakýmkoli salámem, zbytky kuřecího masa či mletým masem...variant je mnoho. Pikantní suchý salám dává jídlu zajímavou chuť, ale je dobré i v jiných variantách....a když není maso, nic se neděje, je to dobré i bez něj :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 24.08.2010
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: - 1kg brambor - 1 brokolice - 20dkg poličanu či vysočiny - 1 cibule - 5dkg špeku či slaniny - 5 stroužků česneku - 5dkg másla - 2 lžíce hl.mouky - 2 lžičky polévkového koření - 1 lžička kari - sůl - 3dcl mléka - 4-5 trojhránků taveného sýra - 1 pomazánkové máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená brokolice a brambory v kari bešamelu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|