|
Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou
Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Zajíc na smetaně se zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Zadní stehna ze zajíce 2 kusy podle velikosti asi 750 až 900 g 200 g uzené slaniny /prorostlá je lepší/ 1 lžíce sádla /pokud možno domácí/ 1 střední cibule kořenová zelenina dle libosti /více zeleniny, více omáčky/ dávám 2+2 a celer polovinu pepř 15 kuliček, nové koření 6 kuliček, 1 velký bobkový list nebo 2 menší čerstvě mletý pepř / v množství jak je ctěná libost/ tymián sušený 2 čajové lžičky masový vývar cca 750 ml - 1 kostka 1 lžíce octa 250 ml smetany na vaření / sladká 10% / l lžička hořčice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou
Recept na Zajíc na smetaně se zeleninou: Maso odblaníme a vyřežeme z kloubu mezi stehnem a nohou tukový váček.Je v kloubu /žlutě zbarven/ a velikost asi 1 cm. Foto !Zajíc bude chutnější a nebude tak velmi cítit divočinou. Zajíce hustě prošpikujeme slaninou, osolíme a posypeme čerstvě umletým pepřem. Do velikého pekáče dáme zbytek slaniny na kostičky a sádlo a pomalu opekáme, když nám slaninka zlátne, přidáme nejdřív jedno stehno, opečeme a potom druhé. Když jsou opečená z obou stran, přidáme nakrájenou cibulku. Chvilku opečeme, přidáme nakrájenou zeleninu. Asi 8 minut spolu opékáme. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř kuličky a stehna posypeme každé lžičkou tymiánu. Na každé stehno dáme půl veliké polévkové lžíce octu. Podlijeme připraveným vývarem do půlky masíčka a dáme poklici a pečeme na 180°C. Kontrolujeme a otáčíme každou půlhodinku a přidáváme vývar nebo vodu. Když nám jde maso od kosti, vybereme z trouby. Pekáč neotvíráme ! Necháme skoro hodinku v klidu. Potom maso vybereme a vykostíme, vybereme bobkové listy a všechno ostatní i s kořením ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu a okamžitě vrátíme maso do pekáče s omáčkou. Ohřejeme. Podáváme s jakýmkoli knedlíkem, kromě koupeného. Kdo chce, muže dát do omáčky i kyselou smetanu, ta je v původním receptu a lžičku cukru a také hořčici a citronovou šťávu !
Poznámka k receptu na Zajíc na smetaně se zeleninou: Pokud potřebujete masíčko vykostit ještě horké, držte ho zakryté talířem, nebo se vysuší! Recept je z knihy Jany Horecké "Velká obrazová kuchařka" a je mírně upraven.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zajíc na smetaně se zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 29.12.2012
- Počet porcí: 6-8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Zadní stehna ze zajíce 2 kusy podle velikosti asi 750 až 900 g 200 g uzené slaniny /prorostlá je lepší/ 1 lžíce sádla /pokud možno domácí/ 1 střední cibule kořenová zelenina dle libosti /více zeleniny, více omáčky/ dávám 2+2 a celer polovinu pepř 15 kuliček, nové koření 6 kuliček, 1 velký bobkový list nebo 2 menší čerstvě mletý pepř / v množství jak je ctěná libost/ tymián sušený 2 čajové lžičky masový vývar cca 750 ml - 1 kostka 1 lžíce octa 250 ml smetany na vaření / sladká 10% / l lžička hořčice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zajíc na smetaně se zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zajíc na smetaně se zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zajíc na smetaně se zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|