|
Recept na Zaječí ouška
Recept na Zaječí ouška je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Zaječí ouška budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g hub (nebo žampionů) 5 plátků slaniny 15 plátků šunky (nebo šunkový salám, cikánská pečeně) 1 cibule 1 lžička másla ½ lžičky sladké mleté papriky sůl, pepř, petrželová nať strouhaný sýr na posyp.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zaječí ouška
Recept na Zaječí ouška: Nejdříve zapneme troubu na 220st. na pozdější zapékání zaječích oušek a dáme vařit do osolené vody brambory, které po uvaření rozmačkáme, přidáme horké mléko, lžíci másla a ušleháme kaši. Na kostičky nakrájenou slaninu osmažíme na pánvi, přidáme najemno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme na tenké plátky pokrájené houby/žampiony, sladkou papriku, sůl, pepř a máslo, podlijeme trošku vodou a dusíme pod pokličkou vše doměkka, voda se musí odpařit. Uzeninu naplníme směsí, stočíme do kornoutků-oušek, dáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme petrželkou a strouhaným sýrem. Zapečeme v rozehřáté troubě max. 5min.
Poznámka k receptu na Zaječí ouška: Zdroj: receptář Přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, ale určitě lze i rýži. Nebo jen chléb – viz můj synátor, který ke všemu nejraději chléb a bral mi ouška přímo pod rukama a na to jak je masový, tak prý „dost dobrý“:-) Myslím, že je to rychlá , vděčná a levná večeře, či oběd.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zaječí ouška, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 30.12.2011
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: 400 g hub (nebo žampionů) 5 plátků slaniny 15 plátků šunky (nebo šunkový salám, cikánská pečeně) 1 cibule 1 lžička másla ½ lžičky sladké mleté papriky sůl, pepř, petrželová nať strouhaný sýr na posyp
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zaječí ouška,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zaječí ouška - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zaječí ouška
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|