|
Recept na Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku
Recept na Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kedlubny, 1 sladká smetana, bujón, hladká mouka, máslo, lžička cukru, lžíce octu, mletý bílý a černý pepř, muškátový květ a oříšek, sůl 2 širší(8-10mm) plátky šunkového salámu, 1 vejce, hladká mouka, mléko, nastrouhaný uzený sýr, mletý koriandr nové brambory.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku
Recept na Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku: V rendlíku uděláme světlou zasmážku, rozředíme bujónem (použil jsem vývar z uzených žebírek), přidáme na nudličky nebo malé plátky nakrájené kedlubny, osolíme a dusíme. Pokud jsou kedlubny téměř měkké, přidáme nadrobno nasekané mladé střední kedlubnové lístky, lžičku cukru, lžíci octu (použil jsem domácí koprový), špetku muškátového květu a oříšku, opepříme a promícháme. Ve smetaně promícháme hladkou mouku (podle potřeby) a za stálého míchání přiléváme ke kedlubnům. Necháme chvíli probublat, případně ještě dochutíme a odstavíme. V hlubokém talířku rozšleháme vajíčko s hladkou moukou, mlékem, mletým koriandrem a vytvoříme středně husté těstíčko. Přidáme jemně nastrouhaný uzený sýr a promícháme. Plátky salámu oloupeme a po obvodu nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutil. Namočíme do těstíčka a z obou stran smažíme dorůžova.
Poznámka k receptu na Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku: Tak vařívala zadělávané kedlubny moje babička i maminka. Dnes jsem je uvařil k obědu. Recept na domácí koprový ocet: používám odrostlý kopr, který odkvetl a začíná tvořit semínka. Nevadí když stonek začíná "dřevnatět". Otevřu litrový ocet, postavím do dřezu, stonky kopru nařežu na délku, aby se mi vlezly do octové flašky a láduju, kolik se vleze. Skladuji v temnu a použitelný je již za čtrnáct dnů. Používám ho do zeleninových salátů, podmáslové polévky a moc mi s ním chutná tlačenka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1 (Jan Slovák)
- Datum vložení: 27.07.2009
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 2 kedlubny, 1 sladká smetana, bujón, hladká mouka, máslo, lžička cukru, lžíce octu, mletý bílý a černý pepř, muškátový květ a oříšek, sůl 2 širší(8-10mm) plátky šunkového salámu, 1 vejce, hladká mouka, mléko, nastrouhaný uzený sýr, mletý koriandr nové brambory
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrové těstíčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|