|
Recept na Začátečnický štrúdl s postupem
Recept na Začátečnický štrúdl s postupem je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Začátečnický štrúdl s postupem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 listové těsto(jsou tam 2 obdélníkové placky), 5 větších jablek(lepší jsou trochu nakyslé), 1 skořicový cukr, 1 lžíce skořice, hrstička hrozinek, menší hrstička mandlí, drobný krystalový(nebo práškový) cukr, strouhanka(nebo rozdrcené piškoty) na potření- vejce, nebo olej, nebo jen voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Začátečnický štrúdl s postupem
Recept na Začátečnický štrúdl s postupem: Listová těsta rozválíme na 2 větší obdélníky, doprostřed po celé délce nasypeme strouhanku-nebo piškoty, mohou být i drobečky z nějaké buchty. Do mísy si dáme okrájená a vyčištěná jablka, nejprve na 4 díly a z nich pak plátky. Přidáme skořici, skořicový cukr, hrozinky, cukr, a na menší kousky nakrájené mandle. Vše smícháme, rozdělíme na poloviny a každou rozprostřeme na strouhanku, kterou máme na těstě a opět posypeme strouhankou. Přes jablka zabalíme boky těsta(viz foto), trochu zmáčkneme a navrch potřeme vajíčkem nebo nějakou surovinou z postupu a posypeme trochou krystalového cukru, upečeme200 vyhřáté troubě tak na 200°C a hlídáme, upečeno máme tak za 15-20 minut a raději hlídáme. Upečený štrůdl posypeme cukrem.
Poznámka k receptu na Začátečnický štrúdl s postupem: Kdo nemá rád mandle, může dát ořechy a nebo vynechat. Potřít se může jen vodou a když se nepomaže ničím, taky to na dobrotě nic nezmění. Takhle já dělám štrůdl léta letoucí a naučila jsem se ho sama, je to vděčná a chutnající sladkost s ovocnou chutí, která nikdy nezklame a zavděčíme se všem!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Začátečnický štrúdl s postupem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 07.02.2012
- Počet porcí: 2 záviny
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 1 listové těsto(jsou tam 2 obdélníkové placky), 5 větších jablek(lepší jsou trochu nakyslé), 1 skořicový cukr, 1 lžíce skořice, hrstička hrozinek, menší hrstička mandlí, drobný krystalový(nebo práškový) cukr, strouhanka(nebo rozdrcené piškoty) na potření- vejce, nebo olej, nebo jen voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na začátečnický štrúdl s postupem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Začátečnický štrúdl s postupem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Začátečnický štrúdl s postupem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|