|
Recept na Výpečky ze skopového masa
Recept na Výpečky ze skopového masa je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Výpečky ze skopového masa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
skopové maso (kýta, plec) - 500g slanina - asi 2 proužky cibule - 2 kusy (velké) česnek - 6 stroužků bobkový list - 6 lístků nové koření - 10-15 kuliček tymián - 2-3 snítky čerstvého (nebo sušený) bílé víno (suché) - 2dcl sůl olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Výpečky ze skopového masa
Recept na Výpečky ze skopového masa: Skopové maso nakrájíme na větší kostičky, osolíme, přidáme nové konření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený česnek (každý dle své chuti... Já mám raději výraznější chuti a od toho se odvíjí i počet surovin, které jsem použila... Kdo má raději méně kořeněné, nechť přidá menší množství ;o)). Maso s kořením pořádně promícháme a zakápneme trochou oleje tak, aby se nám všechny chuti pěkně nasákly do masíčka. Dáme do lednice a necháme minimálně přes noc uležet. Do pekáčku si nakrájíme na malé kostičky trochu špeku a na větší kousky cibuli a promícháme. Přidáme marinované maso, zalejeme skleničkou bílého vína a trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba na 200°C asi 1,5 hodiny přiklopené na a pak ještě 30 minut dopečeme odklopené (dle potřeby můžeme ještě podlít). Upečené maso je krásně měkké a voňavé. Můžeme zvolit různé typy příloh dle gusta (bramborové knedlíky, houskové knedlíky, brambory, rýži, ...) a doplnit špenátem, zelím či dušenou zeleninou. Já jsem zvolila kombinaci s bramborovým knedlíkem a mým oblíbeným kopřivovým špenátem (viz další můj recept). Přeji dobrou chuť ;o)
Poznámka k receptu na Výpečky ze skopového masa: Jarní kopřivový špenát: http://www.toprecepty.cz/recept/18804-jarni-kopriv...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Výpečky ze skopového masa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marki87 (Markéta)
- Datum vložení: 05.04.2011
- Počet porcí: cca 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: skopové maso (kýta, plec) - 500g slanina - asi 2 proužky cibule - 2 kusy (velké) česnek - 6 stroužků bobkový list - 6 lístků nové koření - 10-15 kuliček tymián - 2-3 snítky čerstvého (nebo sušený) bílé víno (suché) - 2dcl sůl olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na výpečky ze skopového masa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Výpečky ze skopového masa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Výpečky ze skopového masa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|