|
Recept na Vynikající domažlické koláče
Recept na Vynikající domažlické koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Vynikající domažlické koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 100 g másla, 4 žloutky, 20 g droždí, 3/8 l mléka, citrónová kůra, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce na potření NÁPLNĚ: Tvarohová - 250 g tvarohu, 1 vejce, vanilkový cukr, 1 lžíce mletých mandlí Maková - 150 g máku, 50 g cukru, citrónová kůra, mletá skořice, asi 1/8 l mléka, perník na zahuštění Povidlová - 250 g švestkových povidel, hřebíček, citrónová kůra, hrst strouhaného perníku, 1 lžíce rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vynikající domažlické koláče
Recept na Vynikající domažlické koláče: Z mouky, rozpuštěného másla, cukru, žloutků, kvásku a vlažného mléka vypracujeme v míse těsto, přidáme 1/2 lžičky soli, strouhanou citrónovou kůru a vanilkový cukr. (Kvásek připravíme z trochy vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a mouky). Dobře vypracované těsto necháme v teple vykynout, pak z něj na pomoučeném vále uděláme dva bochánky, přeneseme je na plech a necháme znovu vykynout. Mezitím z uvedených přísad připravíme náplně: Tvarohovou - z prolisovaného tvarohu, který smícháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a umletými mandlemi. Pak hmotu zlehčíme sněhem. Makovou - z mlékem spařeného máku, ke kterému přidáme cukr, strouhanou citrónovou kůru a mletou skořici. Podle potřeby zahustíme perníkem. Na povidlovou - smícháme švestková povidla se strouhanou citrónovou kůrou, tlučeným hřebíčkem, rumem a strouhaným perníkem. Vykynuté bochánky roztlačíme prsty od středu k okrajům do tvaru velkých kulatých koláčů se zvýšenými okraji. Ozdobíme náplněmi, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a koláče upečeme ve středně vyhřáté troubě. (150 °C po dobu cca 30 minut - v horkovzdušné troubě)
Poznámka k receptu na Vynikající domažlické koláče: Recept je již velmi starý a opsaný z jednoho časopisu, avšak koláče jsou vynikající.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vynikající domažlické koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Ivanescence
- Datum vložení: 05.04.2010
- Počet porcí: buď 2 velké koláče na 2 plechy, nebo pár malých
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: TĚSTO: 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 100 g másla, 4 žloutky, 20 g droždí, 3/8 l mléka, citrónová kůra, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce na potření NÁPLNĚ: Tvarohová - 250 g tvarohu, 1 vejce, vanilkový cukr, 1 lžíce mletých mandlí Maková - 150 g máku, 50 g cukru, citrónová kůra, mletá skořice, asi 1/8 l mléka, perník na zahuštění Povidlová - 250 g švestkových povidel, hřebíček, citrónová kůra, hrst strouhaného perníku, 1 lžíce rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vynikající domažlické koláče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vynikající domažlické koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vynikající domažlické koláče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|