RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Výborný vanilkový dortík

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Výborný vanilkový dortík, recepty Výborný vanilkový dortík, Výborný, vanilkový, dortík


Recept na Výborný vanilkový dortík

Recept na Výborný vanilkový dortík je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Výborný vanilkový dortík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 5 vajec 200 g cukru 200g polohrubé mouky 10 lžic horké vody 5 lžic oleje kypřící prášek dozdobení: jahodová marmeláda 2x želé (na 0,5l) potravinářské barvivo Krém: hotový vanilkový krém od dr. Odkera Marcipán: 15 dkg sušeného mléka (polotučného) 15 dkg moučkového cukru 2 lžíce medu 2 lžíce oleje 3 lžíce vody a na ozdobení sekané mandle.

Výborný vanilkový dortík
Zvětšit obrázek

Recept na Výborný vanilkový dortík

Recept na Výborný vanilkový dortík:
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mouku, vodu, olej a kypřící prášek. Nakonec přidáme z bílků ušlehaný sníh. Hotové těsto dáme do vysypané dortové formy a necháme péct cca. 180 C asi 30 minut. Mezitím si připravíme krém podle postupu na krabičce. Krém si rozdělíme na 2 části. Až nám korpus vychladne tak si ho rozpůlíme. Spodní půlku namažeme marmeládou a na to přidáme část té první půlky krému (druhou použijeme na boky dortu a na vršek dortu). Pokud máme namazáno, tak přiložíme druhou půlku dortu. Mezitím jsme si připravily do zapékací mísy menší vrstvu želé, které jsme obarvily na fialovo a vykrajovaly z něho hvězdičky a kytičky. Vršek dortu pomažeme slabou vrstvou krému a na to dáme podle fantazie vykrojené tvary z fialového želé. Pokud máme dozdobeno tak zalijeme čirým želé. Až nám žele ztuhne tak dozdobíme částí krému boky a ozdobíme je nasekanými mandlemi. Mezitím jsme si z marcipánu vytvořily růžičky a lístečky. Podle fantazie jsme je uspořádaly na dortu. Do zdobícího pytlíku si vezmeme zbylý krém a jednu část obarvíme modrým barvivem. Přirozený krém a modrý obarvený krém vložíme do zdobícího pytlíku a děláme zase podle fantazie zdobení na dortu. No a pak jsme ihned musely dát dortík do chladničky aby nám krásně ztuhl.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Výborný vanilkový dortík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: motorkabezkol
  • Datum vložení: 24.04.2011
  • Počet porcí: 14
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Korpus: 5 vajec 200 g cukru 200g polohrubé mouky 10 lžic horké vody 5 lžic oleje kypřící prášek dozdobení: jahodová marmeláda 2x želé (na 0,5l) potravinářské barvivo Krém: hotový vanilkový krém od dr. Odkera Marcipán: 15 dkg sušeného mléka (polotučného) 15 dkg moučkového cukru 2 lžíce medu 2 lžíce oleje 3 lžíce vody a na ozdobení sekané mandle
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na výborný vanilkový dortík, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Výborný vanilkový dortík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Výborný vanilkový dortík

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist