|
Recept na Výborný nepečený broskovo-tvarohový dort
Recept na Výborný nepečený broskovo-tvarohový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Výborný nepečený broskovo-tvarohový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
dortový korpus: - cca 250g čokoládových máslových sušenek (já používám na korpus o průměru 26 cm balení sušenek Derby a balení sušené Věnečky) - cca 160g másla (doporučuji přidávat do rozdrcených sušenek postupně - a jen takové množství rozpuštěného másla, aby se hmota spojila) náplň: - 1 sáček želatiny - 500g měkkého tvarohu (dvě vaničky) - 80 ml citronové šťávy (cca 1 střední citrón) - velkou konzervu broskví či jiného ovoce (výborné s jakýmkoliv ovocem - i čerstvým - jahody, maliny, borůvky...) - 100g moučkového cukru (+ 2 lžíce) - 250 ml smetany na šlehání na vyložení formy alobal.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Výborný nepečený broskovo-tvarohový dort
Recept na Výborný nepečený broskovo-tvarohový dort: Nejdřív si dortovou formu vyložíme alobalem. (dno i strany) Korpus: Rozdrtíme si sušenky v mixéru nebo válečkem na jemno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotu rukou promačkáme a dáváme do připravené dortové formy. Vždy pořádně umačkáme, aby se to hezky spojovalo. Když máme vyloženou celou formu - dno i strany, dáme zuhnout do ledničky (alespoň 30 minut) náplň: Ušlehejte měkký tvaroh s citronovou šťávou a polovinou cukru. Vyšlehejte si smetanu ke šlehání - do ní přidejte cca 2 lžíce moučkového cukru. Rozmixujeme si broskve (nebo jiné ovoce) na dřeň - kašičku a dáme to stranou. V troše vody (v kastrůlku nebo v mističce) nechte nabobtnat želatinu, asi po 10 minutách ji buď na plotně, nebo v mikrovlnce zahřejte a rozpusťte (nesmí se vařit!). Do ušlehaného tvarohu přidáme větší polovinu želatiny a co nejrychleji přimícháme ušehanou smetanu. Vše přendáme do dortové formy. Zbytek želatiny smícháme s rozmixovaným ovocem. A nalejeme to do dortové formy na ušlehaný tvaroh se smetanou. Otočenou vařečkou zlehka promícháme, aby vzniklo mramorování. Vršek dortu můžeme ozdobit nakrájenou broskví nebo jiným ovocem. Dáme do ledničky - ideálně přes noc, aby vše hezky ztuhlo.
Poznámka k receptu na Výborný nepečený broskovo-tvarohový dort: Tak jsem tento dortík zkusila ,ale vůbec to neztuhlo,1 želatina je podle mně málo i když větší čast se dává do tvarohu ze šleháčkou tak to neztuhlo .
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Výborný nepečený broskovo-tvarohový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Ewik84
- Datum vložení: 19.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: dortový korpus: - cca 250g čokoládových máslových sušenek (já používám na korpus o průměru 26 cm balení sušenek Derby a balení sušené Věnečky) - cca 160g másla (doporučuji přidávat do rozdrcených sušenek postupně - a jen takové množství rozpuštěného másla, aby se hmota spojila) náplň: - 1 sáček želatiny - 500g měkkého tvarohu (dvě vaničky) - 80 ml citronové šťávy (cca 1 střední citrón) - velkou konzervu broskví či jiného ovoce (výborné s jakýmkoliv ovocem - i čerstvým - jahody, maliny, borůvky...) - 100g moučkového cukru (+ 2 lžíce) - 250 ml smetany na šlehání na vyložení formy alobal
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na výborný nepečený broskovo-tvarohový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Výborný nepečený broskovo-tvarohový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Výborný nepečený broskovo-tvarohový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|