|
Recept na Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou
Recept na Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400g chlebové pšeničné mouky 280ml vlažné vody 7g sušeného droždí 7g soli 150g nakrájené bílé čokolády (chocolate chips) 100g čerstvých malin směs krupice a mouky na podsypání olivový olej na vymázaní a hnětení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou
Recept na Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou: V míse smíchame mouku, sůl, droždí (droždí dáváme vždy na opačnou stranu než sůl). Přidáme zhruba dvě třetiny odměřené vody a zamícháme. Postupně přidáváme vodu, dokud se nám vše krásně nespojí. Vytáhneme z mísy a dáme na pracovní plochu, kterou místo podsypání moukou polijeme trochou olivového oleje a propracováváme těsto, dokud není krásně pružné a hladké (asi 10 minut ručního hnětení). Mísu, kde jsme těsto zadělávali, vymažeme trochou olivoveho oleje (aby se nám kynoucí těsto nelepilo na strany) a dáme do ní naše propracované těsto, zakryjeme utěrkou nebo strčíme do velkého mikrotenového pytlíku a dáme někam do tepla na vykynutí (mě máma naučila dávat ho do trouby, tam má klid) 1-2 hodiny, nebo až je ho alespoň jednou tolik. Smícháme si stejné množstvi chlebové pšeničné mouky a krupice (ať máte celkem 150-200g, i když nevyužijete vše, dá se to použít třeba na podsypání ciabatty, uděla se krásnější kůrka). Po té, co nám těsto nakynulo, tak ho trochu stlačte prsty do dolíku tak jak je v míse, nasypte si tam maliny a čokoládové kousky a trochu zapracujte přidané suroviny. Pořádně si pomoučete pracovní plochu moučno-krupicovou směsí a přesuňte na ni těsto . Těsto bude dost lepivé díky tekutině z malin, ale nebojte se toho a přidejte moučnou směs podle potřeby. Těsto má být trošku lepivé. Toto druhé hnětení je jen na zapracování přidaných surovin a přidani moučné směsi na udrženi struktury těsta. Pokud máte košík na chleba, tak je to prima, pokud ne, tak formu na chleba nebo i na dort (pak bude chleba kulatý). Ať už si zvolíte kteroukoliv možnost, tak forma/košík se musí pořádně pomoučit moučnou směsí. Dejte těsto do formy, do velkého pytlíku či zakryjte utěrkou (vrch těsta pomoučit taky, aby se nepřilepil) a nechat kynout asi hodinu – bude jednou tak velké. Předehřejte si troubu na 190 stupňů, na spodek trouby dejte pekáč, aby se nahřál – na něj se pak nalije asi litr vody, aby se vytvořila pára při pečení. Nachystejte si pekáč s pečícím papírem ,který také pořádně pomoučete směsí. Opatně vyklopte nakynutý chleba na tento plech. Pokud se mu z formy nechce, tak mu budete muset trochu pomoci, ale snažte se udržet co nejvíce vzduchu v těstě, co to jen půjde. Nalijte vodu do pekáče, co je v troubě, strčte tam plech s chlebem a pečte asi 40 minut. Chleba je hotový, pokud je zlatý z vrchu a po poklepáni zní dutě. Pro ty, co si nejsou úplně jistí, tak to zkuste špejlí,jako u dortu.
Poznámka k receptu na Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou: Záleží na mouce, možná budete potřebovat vody o kousek mín možná o kousek víc.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aviaris
- Datum vložení: 12.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 400g chlebové pšeničné mouky 280ml vlažné vody 7g sušeného droždí 7g soli 150g nakrájené bílé čokolády (chocolate chips) 100g čerstvých malin směs krupice a mouky na podsypání olivový olej na vymázaní a hnětení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na výborný chleba s malinami a bílou čokoládou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|