|
Recept na Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou
Recept na Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 balení vrtulek 500 g (mohou být jiné těstoviny), směska hub-čím víc druhů tím lépe, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky citronové šťávy, trochu drceného kmínu, malá hrstička čerstvé bazalky (při nejhorším sušená), hrst pažitky nebo petrželky, 2 lžíce másla, trošku olivového oleje, strouhaný sýr na posyp), 3 vece, kus loveckého salámu-nemusí být, pepř, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou
Recept na Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou: Vrtulky si uvaříme dle návodu, po uvaření je necháme ještě 1O minut ve vodě, pak přecedíme a malinko vody si necháme nakonec, aby nám na talíři držely tvar-není to nutné. Na olivovém oleji osmažíme do růžova nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme houby, promícháme, přidáme kmín, pepř, osolíme a necháme dusit. Až budou houby téměř měkké, dáme na plátky nakrájené stroužky česneku, bazalku, můžeme přidat pokrájený salám a odkryté vydusíme od tekutiny z hub. Do hub nasypeme těstoviny, řádně promícháme, dáme pažitku, dosolíme, dochutíme, zalijeme troškou vody z vařených těstovin s citronovou šťávou a přidáme máslo na zjemnění, pak zalijeme rozšlehanými vejci, stále promícháváme, až trochu ztuhnou. Naservínované posypeme sýrem. Jídlo má být pěkně šťavnaté.
Poznámka k receptu na Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou: Jídlo dělám velmi často v sezoně, kdy rostou houby-dělám je jinak, někdy i zapékám. Tento recept i postup mě inspiroval a je, i když trochu pozměněný od Jamieho Oliviera a je vážně dobrý.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 01.07.2012
- Počet porcí: 4 i víc
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 1 balení vrtulek 500 g (mohou být jiné těstoviny), směska hub-čím víc druhů tím lépe, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky citronové šťávy, trochu drceného kmínu, malá hrstička čerstvé bazalky (při nejhorším sušená), hrst pažitky nebo petrželky, 2 lžíce másla, trošku olivového oleje, strouhaný sýr na posyp), 3 vece, kus loveckého salámu-nemusí být, pepř, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vrtulky s houbovou směsí a bazalkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vrtulky s houbovou směsí a bazalkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|