|
Recept na Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu
Recept na Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8-10 velkých brambor 300 g umletého kůtího masa nebo z kuřecího masa, / umleté domácí klobásy / 1 kelímek zakysané smetany / nebo bílého jogurtu / 2 - 3 malé cibule ¼ lžičky chilli papriček / když jsou uzené chilli, tak je to nejlepší / rostlinný olej rozmarýn /tymián / nebo jiné bylinky sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu
Recept na Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu: Brambory omyjeme, osušíme a pečeme ve slupce 40-50 minut /podle velikosti brambor / na 180 stupňů. Poté je vyndáme, necháme na chvíli vychladnout a podélně rozřízneme vršky brambor. Vnitřek vydlabeme malou lžičkou /necháme asi 1,5 cm silnou stěnu /. Vydlabané vnitřky brambor nakrájíme na malé kousky. Cibulky oloupeme, pokrájíme na malé nudličky. Na pánvi nebo v kastrolu rozhřejeme 2 lžíce oleje a cibuli v něm necháme jen zesklovatět. K cibuli přidáme umleté krůtí maso /kuřecí maso nebo pokrájené klobásky /domácí nebo jiné /, nadrobno pokrájené kousky rozmarýnu a restujeme. Přidáme vydlabané bramborové kousky, lehce orestujeme a touto směsí plníme vydlabané brambory. Brambory rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme zapéci do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 - 20 minut /opět dál podle velikosti brambor /. Zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, s ¼ lžičky chilli papriček /uzených / a přelijeme ji brambory. Pozor na to, že papričky pálí. Brambory dozdobíme podle každého.
Poznámka k receptu na Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu: Brambory jsem zkusila na obě verze, jak s masem, tak s klobáskami, bez chilli papriček i s nimi. Oboje chutná výborně. Pokud nám zbyla náplň do brambor, podáváme ji pak s pečivem. Zkoušela jsem nedávno plnit brambory i středem vinné klobásy a je to také moc dobré.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 13.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 8-10 velkých brambor 300 g umletého kůtího masa nebo z kuřecího masa, / umleté domácí klobásy / 1 kelímek zakysané smetany / nebo bílého jogurtu / 2 - 3 malé cibule ¼ lžičky chilli papriček / když jsou uzené chilli, tak je to nejlepší / rostlinný olej rozmarýn /tymián / nebo jiné bylinky sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavé, gurmánské brambory s chutí chilli papriček a rozmarýnu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|