|
Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová líčka 12 ks (1 kg), sůl, pepř bílý mletý, olej, máslo 1 lžíce, cibule 2 ks, mrkev 2 větší kusy, petržel 1 ks, celer stejný díl jako petržel, pór asi 10 cm, rajčatový protlak 2 lžíce, tymián čerstvý 2 větvičky (sušený 1 lžička), rozmarýn čerstvý - malá větvička (sušený 1/2 lžičky), jalovec 3 kuličky, červené víno suché minimálně 0,5 l, horký vývar masový na podlití , mouka hladká na obalení a zahuštění..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami: Kořenovou zeleninu a cibuli si očistíme a nakrájíme na kostky. Pór nakrájíme na půlkolečka. Troubu si zapneme na 190°C. Líčka si očistíme a zlehka obalíme v hladké mouce. V kastrolu vhodném do trouby si rozehřejeme olej a líčka v něm rychle opečeme. Poté je vyjmeme na talíř a odložíme stranou. Do výpeku si přidáme máslo, vsypeme cibuli a restujeme jí do sklovata, poté přidáme kořenovou zeleninu a necháme jí za občasného promíchnutí pár minut restovat. Nakonec vsypeme pórek, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Ten za stálého míchání zasmahneme (pozor, ať se nám nepřipálí !) a ihned trochu zalijeme horkým vývarem. Přidáme opečená líčka, tymián, rozmarýn a jalovec, dolijeme do 2/3 výšky masa vínem, osolíme, zlehka opepříme, přiklopíme poklicí a vložíme do horké trouby. Po 10 min.troubu ztlumíme na 175 - 180°C a pečeme za občasného podlévání vývarem a vínem do měkka - asi hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, pár minut za stálého míchání zarestujeme, podlijeme chladnějším vývarem a vínem, dobře rozmícháme a necháme ještě asi 15 min v troubě provářet (bez poklice) Lze také zahustit moukou, rozmíchanou ve troše studené vody. Provařenou šťávu přepasírujeme přes cedník, dochutíme solí, pokud je potřeba tak i špetkou cukru, přidáme ještě trošku vína a necháíme už jen lehce táhnout, aby nám na povrchu vystoupil tuk (glanc). Podáváme s vařeným bramborem (u nás s kaší) a myslím, že by šla i rýže.
Poznámka k receptu na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami: Líčka jsem jedla naposledy jako dítě a už jsem na ně pomalu zapoměla. Ale nedávno jsem je dostala jako "dárek" a tak jsem si je připravila dle své chuti a inspirace netem. Mouky se na zahuštění nepoužívá příliš - úplně stačí propasírovaná šťáva z masa. Ale pokud chcete mít šťávy víc, tak použijte tak max. jednu lžíci - jinak se připravíte o ten skvělý chuťový zážitek, jen z uvedených surovin ;-). Líčka - to je nádherně jemné a šťavnaté maso, které dodá šťávě vynikající chuť a sílu, takže není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a uměle dochucovat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 06.03.2012
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová líčka 12 ks (1 kg), sůl, pepř bílý mletý, olej, máslo 1 lžíce, cibule 2 ks, mrkev 2 větší kusy, petržel 1 ks, celer stejný díl jako petržel, pór asi 10 cm, rajčatový protlak 2 lžíce, tymián čerstvý 2 větvičky (sušený 1 lžička), rozmarýn čerstvý - malá větvička (sušený 1/2 lžičky), jalovec 3 kuličky, červené víno suché minimálně 0,5 l, horký vývar masový na podlití , mouka hladká na obalení a zahuštění.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|