RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami, recepty Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami, Voňavá, vepřová, líčka, červeným, vínem, bylinkami


Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami

Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřová líčka 12 ks (1 kg), sůl, pepř bílý mletý, olej, máslo 1 lžíce, cibule 2 ks, mrkev 2 větší kusy, petržel 1 ks, celer stejný díl jako petržel, pór asi 10 cm, rajčatový protlak 2 lžíce, tymián čerstvý 2 větvičky (sušený 1 lžička), rozmarýn čerstvý - malá větvička (sušený 1/2 lžičky), jalovec 3 kuličky, červené víno suché minimálně 0,5 l, horký vývar masový na podlití , mouka hladká na obalení a zahuštění..

Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Zvětšit obrázek

Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami

Recept na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami:
Kořenovou zeleninu a cibuli si očistíme a nakrájíme na kostky. Pór nakrájíme na půlkolečka. Troubu si zapneme na 190°C. Líčka si očistíme a zlehka obalíme v hladké mouce. V kastrolu vhodném do trouby si rozehřejeme olej a líčka v něm rychle opečeme. Poté je vyjmeme na talíř a odložíme stranou. Do výpeku si přidáme máslo, vsypeme cibuli a restujeme jí do sklovata, poté přidáme kořenovou zeleninu a necháme jí za občasného promíchnutí pár minut restovat. Nakonec vsypeme pórek, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Ten za stálého míchání zasmahneme (pozor, ať se nám nepřipálí !) a ihned trochu zalijeme horkým vývarem. Přidáme opečená líčka, tymián, rozmarýn a jalovec, dolijeme do 2/3 výšky masa vínem, osolíme, zlehka opepříme, přiklopíme poklicí a vložíme do horké trouby. Po 10 min.troubu ztlumíme na 175 - 180°C a pečeme za občasného podlévání vývarem a vínem do měkka - asi hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, pár minut za stálého míchání zarestujeme, podlijeme chladnějším vývarem a vínem, dobře rozmícháme a necháme ještě asi 15 min v troubě provářet (bez poklice) Lze také zahustit moukou, rozmíchanou ve troše studené vody. Provařenou šťávu přepasírujeme přes cedník, dochutíme solí, pokud je potřeba tak i špetkou cukru, přidáme ještě trošku vína a necháíme už jen lehce táhnout, aby nám na povrchu vystoupil tuk (glanc). Podáváme s vařeným bramborem (u nás s kaší) a myslím, že by šla i rýže.

Poznámka k receptu na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami:
Líčka jsem jedla naposledy jako dítě a už jsem na ně pomalu zapoměla. Ale nedávno jsem je dostala jako "dárek" a tak jsem si je připravila dle své chuti a inspirace netem. Mouky se na zahuštění nepoužívá příliš - úplně stačí propasírovaná šťáva z masa. Ale pokud chcete mít šťávy víc, tak použijte tak max. jednu lžíci - jinak se připravíte o ten skvělý chuťový zážitek, jen z uvedených surovin ;-). Líčka - to je nádherně jemné a šťavnaté maso, které dodá šťávě vynikající chuť a sílu, takže není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a uměle dochucovat.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 06.03.2012
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřová líčka 12 ks (1 kg), sůl, pepř bílý mletý, olej, máslo 1 lžíce, cibule 2 ks, mrkev 2 větší kusy, petržel 1 ks, celer stejný díl jako petržel, pór asi 10 cm, rajčatový protlak 2 lžíce, tymián čerstvý 2 větvičky (sušený 1 lžička), rozmarýn čerstvý - malá větvička (sušený 1/2 lžičky), jalovec 3 kuličky, červené víno suché minimálně 0,5 l, horký vývar masový na podlití , mouka hladká na obalení a zahuštění.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist