Recept na Voňavá rýže se šafránem
Recept na Voňavá rýže se šafránem je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Voňavá rýže se šafránem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g rýže basmati 2 lžíce ghee (nebo másla) 3 zelené kardamomy, nakrojené 2 celé hřebíčky 3 kuličky černého pepře 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky šafránových nitek 400 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavá rýže se šafránem
Recept na Voňavá rýže se šafránem: 1) Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ní nepřijde řada. 2) Na středním ohni rozehřejte hrnec s tlustým dnem a poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, hřebíčky a pepře a restujte 1 minutu. Přidejte rýži a restujte jí další 2 minuty. 3) Přidejte sůl, šafrán a vodu do směsi rýže a snižte plamen. Zaklopte hrnec a nechte rýži 20 minut podusit, dokud se nevyvaří všechna voda. 4) Přendejte rýži do velké, ohřáté mísy a servírujte ji horkou.
Poznámka k receptu na Voňavá rýže se šafránem: recept na indickou Pilau Rice Na fotkách je dvojitá porce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavá rýže se šafránem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: arrefeena
- Datum vložení: 08.03.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 200 g rýže basmati 2 lžíce ghee (nebo másla) 3 zelené kardamomy, nakrojené 2 celé hřebíčky 3 kuličky černého pepře 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky šafránových nitek 400 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavá rýže se šafránem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavá rýže se šafránem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavá rýže se šafránem
|
|