|
Recept na Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec
Recept na Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí stehna s kostí 2 ks, sůl, česnek 2 stroužky, zázvor čerstvý, bazalka čerstvá, mrkev 2 větší, kmín drcený, brambory. Mouka hladká 1 lžíce, vývar z parního hrnce..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec
Recept na Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec: Kuřecí stehna očistíme a zlehka z nich odhrneme kůži. Česnek se zázvorem oloupeme a pokrájíme na tenší plátky. Kuře pod kůží osolíme, poklademe plátky česneku a zázvoru a na každé stehno dáme 5 - 6 lístků bazalky. Kůži opatrně stáhneme zpátky. Kuřecí stehna dáme do parní nádoby. Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, přidáme nádobu s kuřetem, přiklopíme a necháme pařit asi 40 min. Mezitím si nakrájíme na hranolky očištěnou mrkev, osolíme jí a posypeme drceným kmínem. Brambory si oloupeme, dáme do vody, osolíme a okmínujeme. Po 40 min. si dáme mrkev a brambory do druhé parní nádoby, dáme jí na parní hnec po nádobu se stehny a necháme ještě asi 15 - 20 min pařit. V klasickém kastrolku si nasucho opražíme mouku do světle hněda, zalijeme jí částí vývaru z parního hnce a necháme 15 min provařit - do lehkého zhoustnutí. Šťávu dle chuti dosolíme a můžeme dochutit bylinkami. Kuřecí stehna je dobré v kloubu rozříznout, lépe se pak vaří a nezůstávají polosyrová a nebo si stehna vykostíme a zkrátí se tím i doba tepelné úpravy. Kdo chce, může stehno zbavit kůže, udělat si z česneku, zázvoru, bazalky a soli hrubší pastu a tím stehna potřít.
Poznámka k receptu na Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec: Jídla z parního hrnce mám ráda pro jejich lehkost a možnost různých variant, která jsou v "parníku" připravit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 21.08.2011
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí stehna s kostí 2 ks, sůl, česnek 2 stroužky, zázvor čerstvý, bazalka čerstvá, mrkev 2 větší, kmín drcený, brambory. Mouka hladká 1 lžíce, vývar z parního hrnce.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|