|
Recept na Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky
Recept na Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky je zařazen v kategorii dietní recepty - dia - redukční.
K přípravě Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50g vařené Quinoa (ta je bezlepková, více info na wikipedia.cz) 50g vařeného kuskusu 1 bal Shmaky (vaječný sýr, vysoký podíl bílkovin, náhrada masa) 4 pol. lžíce bílého jogurtu trocha mléka kari sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky
Recept na Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky: Quinoa uvaříme ve vodě (dle návodu na obalu, cca 20-25min), já trošku osolím a přidám kousíček bio zeleninového bujónu. Vařím vždy větší množství na více jídel, toto velmi zkrátí dobu přípravy. Zvlášť si uděláme kuskus: množství kuskusu zalejeme vroucí vodou v poměru 1:2 (kuskus:voda). Přidám trošku Gyros koření, dále nesolíme, protože v toto koření již obsahuje sůl. Rozpálíme trochu olivového oleje, na kterém orestujeme na kostičky nakrájeného Šmakouna. Po krátkém orestování (ohřátí) poprášíme kari kořením. Po chviličce přidáme jogurt a případně mléko na zředění. Dochutíme dle libosti, já trošku solím. Na talíři si smícháme kuskus a Quinoa a přelejeme omáčkou. PS:pokud píši, že solíme, vždy jen malinkatá špetička !!!!!
Poznámka k receptu na Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky: Jídlo je tak pro 1 velkou osobu nebo pro dvě menší, vždy záleží co člověk sní a jaké má cíle (shodit, přibrat). Energetické hodnoty pokrmu: 1518kJ - na celý pokrm Bílkoviny -30,7g Tuky - 2,5g Sacharidy -51,4g _____ Pokud si chceme dopřát více, můžeme kari nahradit sýrem Niva. 20g tohoto sýra nám změní výživové hodnoty na 1798kJ Bílkoviny -34,7g Tuky - 8,1g Sacharidy -51,6g
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marlowwe
- Datum vložení: 01.07.2012
- Počet porcí: 1-2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA - Redukční
- Suroviny: 50g vařené Quinoa (ta je bezlepková, více info na wikipedia.cz) 50g vařeného kuskusu 1 bal Shmaky (vaječný sýr, vysoký podíl bílkovin, náhrada masa) 4 pol. lžíce bílého jogurtu trocha mléka kari sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vojtův mish-mash: kuskus, quinoa, shmaky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|