|
Recept na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Recept na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 350g vinné klobásy (na 4 akorátní šnečky =)) cca 300g kysaného zelí 3 menší až střední cibule 4 stroužky česneku nakrájené na plátky pivo (lila jsem a upíjela od oka) 1 slabá polévková lžíce sádla 1 polévková lžíce třtinového cukru 1 čajová lžička červeného vinného octu olej, pepř - bramborová kaše.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Recept na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou: Troubu jsem dala rozehřát na 190°C. Klobásku jsem si rozdělila na 4 díly, zavinula je do pevných šneků a spíchla krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu doporučuji před propichováním namočit do vody kvůli pečení). Cibuli jsem nakrájela na měsíčky, osmahla na oleji, dokud nezměkla a nechytla trošku barvu. Podlila jsem ji troškou vody (cca 2-3 polévkové lžíce), promíchala a zaprášila cukrem a nechala rozpustit. V pekáčku jsem smíchala kysané zelí, z nějž jsem vymačkala tekutinu, většinu cibule (trochu jsem nechala na konec na ozdobu), lžíci sádla, plátky česneku a trochu pepře. Rozprostřela jsem zelnou směs po pekáči, nahoru položila klobásové šneky, podlila asi 1dcl piva (deci do pekáče, lok do sebe) a dala do trouby. Popravdě jsem moc nehleděla na čas. Koukala jsem se, jakou dostávají barvu, po čase jsem je obrátila, aby chytly barvu i zespodu (bohužel mi klobásky popraskaly), a pak jsem je zase obrátila zpátky. Když se mi zdálo, že je třeba, podlila jsem je trochou piva a promíchala zelí. Až měly pěknou opečenou barvu, vypnula jsem troubu. Mohly se péct cca 30minut. Servírovala jsem s bramborovou kaší, která byla naprosto skvělá v kombinaci se sladkokyselým zelím, a navrch jsem dala ještě trošku ohřáté karamelizované cibulky.
Poznámka k receptu na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou: http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/04/vinna-kl...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 18.06.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: cca 350g vinné klobásy (na 4 akorátní šnečky =)) cca 300g kysaného zelí 3 menší až střední cibule 4 stroužky česneku nakrájené na plátky pivo (lila jsem a upíjela od oka) 1 slabá polévková lžíce sádla 1 polévková lžíce třtinového cukru 1 čajová lžička červeného vinného octu olej, pepř - bramborová kaše
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|