|
Recept na Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem
Recept na Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g brambor 200ml vývaru 2 šalotky 1 lžíce jablečného octa 2 lžíce dýňového oleje 2 lžíce řepkového oleje 1 lžíce dijonské hořčice petrželka sůl, pepř 4 vykuchaní pstruzi 100g másla 1 lžíce tymiánu sůl, pepř citrónová šťáva na zakápnutí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem
Recept na Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem: Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška. Na pánvi si pstruhy krátce opečeme z obou stran, přendáme na pekáček a pečeme 10-15min při 220°C (podle velikosti rybiček). Brambory si opláchneme a uvaříme ve slupce. Scedíme a hned, jak půjdou držet v ruce, je oloupeme. Nakrájíme na asi 1cm silná kolečka a opatrně dáme do mísy. Zalijeme teplým vývarem. Přidáme nakrájenou šalotku, ocet, oba druhy oleje a hořčici. Opatrně promícháváme, aby se vše spojilo a brambory se „napily” vývaru. Chvíli to trvá, ale buďte trpěliví. Podle chuti osolíme, opepříme a přídáme nasekanou čerstvou petrželku. Salát nesmí plavat, ale brambory nesmí být ani nasucho. Před podáváním je dobré nechat salát alespoň 1hod odležet v lednici.
Poznámka k receptu na Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem: http://www.facebook.com/dlabemesmishkou Dala jsem do sekce Bramborových jídel, protože v hlavní roli je ten salát, ale kdyžtak to upravím, to není problém =)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 16.06.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 600g brambor 200ml vývaru 2 šalotky 1 lžíce jablečného octa 2 lžíce dýňového oleje 2 lžíce řepkového oleje 1 lžíce dijonské hořčice petrželka sůl, pepř 4 vykuchaní pstruzi 100g másla 1 lžíce tymiánu sůl, pepř citrónová šťáva na zakápnutí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|