|
Recept na Vepřový závitek na smetaně
Recept na Vepřový závitek na smetaně je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový závitek na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vepřové plátky z kýty po 150 g, sůl, 3 plátky anglické slaniny, 1 natvrdo vařené vejce, 1 sterilovaná sladkokyselá okurka, 35 g uzeniny - salám vcelku nebo párek, šunková klobása apd, 20 g slaniny do závitků + 15 g na základ, 4 lžičky rýže - možno vynechat, 3 lžíce oleje, 50 g cibule, 80 g kořenové zeleniny - směs mrkev, celer, petržel(měla jsem mraženou), 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, vývar na zalití, 2 dl mléka, 1 dl smetany, 30 g hladké mouky - 3 zarovnané lžíce, na dochucení ocet, cukr, špetka tymiánu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový závitek na smetaně
Recept na Vepřový závitek na smetaně: Vepřové plátky naklepeme do široka, osolíme, položíme plátek anglické slaniny a na to po kousku vařeného vejce, okurky, špalíček uzeniny nebo kousek párku, slaninu a trochu propláchnuté syrové rýže - ale ta nemusí být. Maso svineme do závitku, mírně osolíme i na povrchu a sepneme nebo ovážeme režnou nití. 15 g slaniny nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět, přidáme olej a na kostky nakrájenou zeleninu nebo nastrouhanou, pokud použijeme čerstvou. Zeleninu orestujeme, přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Pak shrneme ke kraji a vložíme závitky, které ze všech stran opečeme, ale pozor, aby se nám zase nespálila zelenina. Někdo začíná tím, že opeče maso hned na začátku, vyjme je a teprve restuje zeleninu i tak je to možné. Základ zastříkneme trochou octa, zalijeme nejraději vývarem a dusíme do měkka. Pak závitky vyjmeme, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem - nebo pokud ne, tak nakonec musíme omáčku procedit. Šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce a necháme dobře zvolna provařit a to nejméně 20 minut. Nakonec přidáme smetanu a ještě dochutíme podle svých zvyklostí, špetkou cukru, já dávám i špetku tymiánu.
Poznámka k receptu na Vepřový závitek na smetaně: Běžné jídlo v jídelnách a meníčkových restauracích. Podobně je uvedené i v Recepturách teplých pokrmů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový závitek na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 18.12.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 3 vepřové plátky z kýty po 150 g, sůl, 3 plátky anglické slaniny, 1 natvrdo vařené vejce, 1 sterilovaná sladkokyselá okurka, 35 g uzeniny - salám vcelku nebo párek, šunková klobása apd, 20 g slaniny do závitků + 15 g na základ, 4 lžičky rýže - možno vynechat, 3 lžíce oleje, 50 g cibule, 80 g kořenové zeleniny - směs mrkev, celer, petržel(měla jsem mraženou), 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, vývar na zalití, 2 dl mléka, 1 dl smetany, 30 g hladké mouky - 3 zarovnané lžíce, na dochucení ocet, cukr, špetka tymiánu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový závitek na smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový závitek na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový závitek na smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|