RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřový závitek na smetaně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřový závitek na smetaně, recepty Vepřový závitek na smetaně, Vepřový, závitek, na, smetaně


Recept na Vepřový závitek na smetaně

Recept na Vepřový závitek na smetaně je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřový závitek na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 vepřové plátky z kýty po 150 g, sůl, 3 plátky anglické slaniny, 1 natvrdo vařené vejce, 1 sterilovaná sladkokyselá okurka, 35 g uzeniny - salám vcelku nebo párek, šunková klobása apd, 20 g slaniny do závitků + 15 g na základ, 4 lžičky rýže - možno vynechat, 3 lžíce oleje, 50 g cibule, 80 g kořenové zeleniny - směs mrkev, celer, petržel(měla jsem mraženou), 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, vývar na zalití, 2 dl mléka, 1 dl smetany, 30 g hladké mouky - 3 zarovnané lžíce, na dochucení ocet, cukr, špetka tymiánu..

Vepřový závitek na smetaně
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřový závitek na smetaně

Recept na Vepřový závitek na smetaně:
Vepřové plátky naklepeme do široka, osolíme, položíme plátek anglické slaniny a na to po kousku vařeného vejce, okurky, špalíček uzeniny nebo kousek párku, slaninu a trochu propláchnuté syrové rýže - ale ta nemusí být. Maso svineme do závitku, mírně osolíme i na povrchu a sepneme nebo ovážeme režnou nití. 15 g slaniny nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět, přidáme olej a na kostky nakrájenou zeleninu nebo nastrouhanou, pokud použijeme čerstvou. Zeleninu orestujeme, přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Pak shrneme ke kraji a vložíme závitky, které ze všech stran opečeme, ale pozor, aby se nám zase nespálila zelenina. Někdo začíná tím, že opeče maso hned na začátku, vyjme je a teprve restuje zeleninu i tak je to možné. Základ zastříkneme trochou octa, zalijeme nejraději vývarem a dusíme do měkka. Pak závitky vyjmeme, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem - nebo pokud ne, tak nakonec musíme omáčku procedit. Šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce a necháme dobře zvolna provařit a to nejméně 20 minut. Nakonec přidáme smetanu a ještě dochutíme podle svých zvyklostí, špetkou cukru, já dávám i špetku tymiánu.

Poznámka k receptu na Vepřový závitek na smetaně:
Běžné jídlo v jídelnách a meníčkových restauracích. Podobně je uvedené i v Recepturách teplých pokrmů.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový závitek na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 18.12.2010
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 3 vepřové plátky z kýty po 150 g, sůl, 3 plátky anglické slaniny, 1 natvrdo vařené vejce, 1 sterilovaná sladkokyselá okurka, 35 g uzeniny - salám vcelku nebo párek, šunková klobása apd, 20 g slaniny do závitků + 15 g na základ, 4 lžičky rýže - možno vynechat, 3 lžíce oleje, 50 g cibule, 80 g kořenové zeleniny - směs mrkev, celer, petržel(měla jsem mraženou), 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, vývar na zalití, 2 dl mléka, 1 dl smetany, 30 g hladké mouky - 3 zarovnané lžíce, na dochucení ocet, cukr, špetka tymiánu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový závitek na smetaně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový závitek na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový závitek na smetaně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist