|
Recept na Vepřový steak Mamma mia
Recept na Vepřový steak Mamma mia je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový steak Mamma mia budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 vepřových plátků (kýta, plecko, případně méně prorostlá krkovice) 2 konzervovaná rajčata (krájená po 400 g) + pár sušených 2 střední cibule 3-4 stroužky česneku olivový olej pepř koření Steak 7 pepřů trochu dobrého červeného vína plné chuti bazalka sůl těsto na pizzu ze 400-500 g hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový steak Mamma mia
Recept na Vepřový steak Mamma mia: Plátky naklepeme, okořeníme kořenící směsí Steak 7 pepřů (nebo jen pepřem), smícháme s trochou olivového oleje a dáme odležet do lednice. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek. Zalijeme rajčaty, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a dusíme cca 60 minut, až je směs kompaktní. Když se vypaří tekutina, přilijeme trochu vody nebo ke konci vína. Můžeme přidat pár nakrájených sušených rajčat, krátce namočených v horké vodě (nakládaných v oleji). Nakonec ještě dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Steaky zprudka opečeme na oleji a vložíme do omáčky. Necháme dojít, aby byly dostatečně měkké. Mezitím upečeme z pizzového těsta (můžeme si ho připravit dříve a dát do ledničky) holé placky, potřeme je rozetřeným česnekem a nakrájíme na výseče. Maso s omáčkou nebo spíše rajčatovou směsí podáváme s pizza chlebem s česnekem a sklenkou dobrého, tentokrát bílého vína.
Poznámka k receptu na Vepřový steak Mamma mia: Název tohoto jídla nemá nic společného se stejnojmenným filmem, ale s restaurací, kde jsem ho ochutnala poprvé. Moc mně chutnalo, a tak jsem se pokusila vytvořit vlastní verzi. V originálu se jmenuje "alla pizzaiola", ale tenhle název nechci používat, protože originální postup přípravy neznám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový steak Mamma mia, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dajda
- Datum vložení: 25.10.2012
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 5 vepřových plátků (kýta, plecko, případně méně prorostlá krkovice) 2 konzervovaná rajčata (krájená po 400 g) + pár sušených 2 střední cibule 3-4 stroužky česneku olivový olej pepř koření Steak 7 pepřů trochu dobrého červeného vína plné chuti bazalka sůl těsto na pizzu ze 400-500 g hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový steak mamma mia,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový steak Mamma mia - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový steak Mamma mia
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|