RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar, recepty Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar, Vepřový, ocásek, uzený,v, zelenině, dušený+, uzený


Recept na Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar

Recept na Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
900 g masitého uzeného vepřového ocásku 300 g paprik 1 cibule 1 mrkev 1 silnější plátek celeru 150 ml rajčatové šťávy 50 ml sladké chilli omáčky 1 lžíce nasekaných lístků čerstvých bylinek/petrželka s celerem sůl na dochucení 2 lžíce oleje na orestování zeleniny na uzený vývar kost s kouskem masa z uzeného vepřového ocásku 1 menší očistěná cibule i se slupkou,pro zabarvení vývaru 2 stroužky česneku 1 bobkový list 4+4 kuličky nového koření a pepře pár snítek libečku/lze vynechat sůl na pozdější dochucení.

Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar

Recept na Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar:
1. Ocásek oddělíme od kosti, nemusíme důkladně. Na kosti můžeme nechat kousek masa na pozdější obrání a nakrájení do hotového vývaru. Vše i z kořením dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme tak dlouho, dokud maso nepůjde lehce oddělit od kosti( v papiňáku 30minut). Poté vývar přecedíme a podle potřeby docutíme solí. Můžeme podávat jen s rozklepnutým vejcem, které v talíři, nebo misce zalijeme vařícím vývarem. Můžeme také do hotového vývaru vložit na drobné kostičky nakrájené brambory a 15minut vařit doměkka. 2. Než se nám vývar uvaří, připravíme si zbytek ocásku v zelenině. Maso nakrájíme na silnější plátky, papriku podle její velikosti buď na širší proužky, nebo širší kolečka. Mrkev a česnek na plátky, celer a cibuli na drobné kostičky. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat mrkev, celer a cibuli. Zhruba po 3minutách přidáme plátky česneku. Až začne česnek růžovět a vonět, přidáme papriky a promícháme. Na zeleninovou směs položíme plátky uzeného masa, zalijeme rajčatovou šťávou, chilli omáčkou a pod poklicí na slabém plameni dusíme 20minut. Poté maso vyjmeme stranou, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme nasekanými bylinkami a dle potřeby přisolíme. Vložíme nazpět maso, prohřejeme a podáváme například se špagetami.

Poznámka k receptu na Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar:
Manžel nedávno koupil nádherné uzené ocásky měly 1,30kg/ks. Něco se s prominutím“sežralo“jen tak, nakrájené na tenké plátečky, něco padlo mezi chleby na manželové svačiny do práce no a se zbytkem jsem si tak trošku zaexperimentovala a moc jsme si pochutnali:-) Můžeme použít i jiný druh uzeného masa a určitě to bude chutnat i z uzených kuřecích stehen, které bych ale před úpravou obrala od kosti. Do podobných přidávám mé trošku jiné, ale také chutné uzené, které občas dělávám, když se mi nechce vařit:-) http://www.toprecepty.cz/recept/20888-uzena-kotlet...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 18.12.2013
  • Počet porcí: 4 velké porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 900 g masitého uzeného vepřového ocásku 300 g paprik 1 cibule 1 mrkev 1 silnější plátek celeru 150 ml rajčatové šťávy 50 ml sladké chilli omáčky 1 lžíce nasekaných lístků čerstvých bylinek/petrželka s celerem sůl na dochucení 2 lžíce oleje na orestování zeleniny na uzený vývar kost s kouskem masa z uzeného vepřového ocásku 1 menší očistěná cibule i se slupkou,pro zabarvení vývaru 2 stroužky česneku 1 bobkový list 4+4 kuličky nového koření a pepře pár snítek libečku/lze vynechat sůl na pozdější dochucení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist