|
Recept na Vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu
Recept na Vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
přes 3/4kg vepřového boku s kostí (ale klidně i bez) 2 slabší polévkové lžíce lístků čerstvého tymiánu kůra ze 2 větších citronů (popř. 4 menších) 4 stroužky česneku 1 1/2 - 2 polévkové lžíce oleje sůl, pepř, drcený kmín podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu
Recept na Vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu: 1. Fáze Večer předem jsem si bůček omyla, osušila a do kůže jsem udělala ve zhruba centimetrovém rozmezí zářezy. V misce jsem si smíchala 1 polévkovou lžíci tymiánových listů, kůru z 1 velkého citronu (popř. 2 malých), prolisovaný česnek a olej. Zbylý tymián a kůra budou využity při pečení. Maso jsem ze všech stran osolila, opepřila a posypala kmínem. Sůl, pepř a kmín jsem se snažila vetřít i do zářezů. Totéž jsem udělala se směsí. Jednoduše rukama jsem celý kus potřela a aby maso pořádně chytlo chuť, vetřela jsem směs i do zářezů. Takto jsem nechala maso odpočívat přes noc (cca 12 hodin) v plastové krabičce v lednici. 2. Fáze Druhý den jsem si zapnula troubu na 220°C. Bůček jsem dala do pekáčku, podlila trochou vody (v podstatě jsem vypláchla nádobu, v níž jsem jej nechala v noci odpočívat) a na půl hodiny dala nepřikrytý do trouby. Poté jsem teplotu snížila na 190-200°C, přikryla pekáč víkem a za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem jsem jej v troubě nechala péct cca hodinu a 3/4. Nakonec jsem teplotu snížila na 160°C, sundala víko, vrch bůčku jsem posypala zbylou citronovou kůrou a lžící čerstvého tymiánu a nechala péct 30-45 minut.
Poznámka k receptu na Vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu: Vím, je to trochu zdlouhavé. Ale opravdu můžu zaručit skvělou chuť a maso, které se bude téměř rozpadat, jak bude křehké. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/05/veprovy-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 25.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: přes 3/4kg vepřového boku s kostí (ale klidně i bez) 2 slabší polévkové lžíce lístků čerstvého tymiánu kůra ze 2 větších citronů (popř. 4 menších) 4 stroužky česneku 1 1/2 - 2 polévkové lžíce oleje sůl, pepř, drcený kmín podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový bok s vůní citronu, česneku a tymiánu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|