|
Recept na Vepřové palce v jemné omáčce
Recept na Vepřové palce v jemné omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové palce v jemné omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vepřové palce 50 ml olivové oleje větvička rozmarýnu pár snítek tymiánu hrubá sůl, čerstvě nahrubo drcený pepř Na omáčku: 250 g mascarpone 2-3 lžíce mléka 100 g mozzarely 100 g nivy hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů lžíce citronové šťávy sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové palce v jemné omáčce
Recept na Vepřové palce v jemné omáčce: Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat. Mezitím si připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarelu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme. Maso zprudka orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180 st. a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut "vydýchat". Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu. Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky....
Poznámka k receptu na Vepřové palce v jemné omáčce: Nadi, toto mi málem uniklo, není co dodat, proto +17
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové palce v jemné omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 07.03.2014
- Počet porcí: 3 - 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 3 vepřové palce 50 ml olivové oleje větvička rozmarýnu pár snítek tymiánu hrubá sůl, čerstvě nahrubo drcený pepř Na omáčku: 250 g mascarpone 2-3 lžíce mléka 100 g mozzarely 100 g nivy hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů lžíce citronové šťávy sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové palce v jemné omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové palce v jemné omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové palce v jemné omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|