|
Recept na Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce
Recept na Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
česnek - 5 stroužků olej - 5 lžic sůl - 1 špetka vejce - 1 ks ocet - 2 lžíce cibule - 2 ks zázvor - 1 lžička škrob - 1 lžíce škrob - 1 lžíce glutasol - 1 lžička cukr krupice - 2 lžíce hladká mouka - 1 lžíce masový vývar - 2 dl sójová omáčka - 2 lžíce olej na smažení rýže ve varných sáčcích - 2 balíčky libové vepřové maso - 500 g.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce
Recept na Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce: Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Pokrájené promícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, vajíčkem a špetkou soli. Necháme uležet asi hodinu a zatím si připravíme omáčku a dáme uvařit rýži. Rýži vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, řídíme se návodem na obalu. Příprava rýže ve varných sáčcích je nejsnadnější. Můžeme ale zvolit i jiný, kvalitnější druh rýže. Připravíme si omáčku. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky. Obojí osmahneme téměř dozlatova na rozehřátém oleji. Zalijeme masovým vývarem, přidáme cukr, ocet, zázvor, glutasol a sójovou omáčku.Škrob rozmícháme asi se 2 lžícemi studené vody a za stálého míchání přiléváme do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, stále mícháme a vaříme 5 minut, než sladkokyselá omáčka zhoustne a zesklovatí. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme naložené kousky vepřového masa. Maso je obalené v těstíčku a aby se neslepovalo a upeklo ze všech stran, tak během smažení jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou. Maso usmažíme dorůžova. Uvařenou rýži rozdělíme na talíře, posypeme usmaženými vepřovými kousky a přelijeme sladkokyselou omáčkou. Můžeme ozdobit zelenou cibulovou natí.
Poznámka k receptu na Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce: Tento recept nevím kdo vymyslel , neboť jsem ho dostal mailem, ale vymyslel ho dobře :-)))))))))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pbarva
- Datum vložení: 03.09.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: česnek - 5 stroužků olej - 5 lžic sůl - 1 špetka vejce - 1 ks ocet - 2 lžíce cibule - 2 ks zázvor - 1 lžička škrob - 1 lžíce škrob - 1 lžíce glutasol - 1 lžička cukr krupice - 2 lžíce hladká mouka - 1 lžíce masový vývar - 2 dl sójová omáčka - 2 lžíce olej na smažení rýže ve varných sáčcích - 2 balíčky libové vepřové maso - 500 g
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|