|
Recept na Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek
Recept na Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 vepřových kotlet Na marinádu : několik kuliček jalovce, mletý bobkový líst, hrubá sůl, pepř, olej, dijonská hořčice-může být i nasekaný česnek na plátky, bylinky ( libeček, rozmarýn, tymián), červené víno podle každého, kdo chce přidá i kečup..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek
Recept na Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek: Pro grilování kotlety nařízneme u kosti, aby se lépe propekly a několikrát je nařízneme i po obvodu, aby při grilování zůstaly ploché a nekroutily se. Naporcované kotlety mírně naklepeme, potřeme olejem, smíchaným s dijonskou hořčicí, zalijeme je červeným vínem, zasypeme větvičkami rozmarýnu, tymiánu a libečku a přidáme pár kuliček jalovce, mletý bobkový list ( můžeme přidat i česnek nebo kečup). Kotlety složíme do marinády tak, marináda pokrývala zcela povrch masa a necháme je dostatečně dlouho proležet v chladu na několik hodin, dávám na 4 - 6 hodin, ale jinak podle každého. Kotlety jsou po grilování křehčí. Nesolíme je, protože by zbytečně pouštěly šťávu, lepší je solit až když jsou zcela hotové. Můžeme je ještě i poprášit malinko kořením, jako uzenou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením. Koření se při odležení pak pěkně vsákne svou chutí do masa. Před grilováním marinádu z masa setřeme - osušíme kotlety, aby nám marináda nestékala. Kotlety při grilování touto marinádou potíráme, grilujeme z obou stran. Protože grilů je celá řada, je obtížné stanovit přesnou dobu grilování kotlet, ale většinou stačí 8- 10 minut po každé straně. Správně ugrilované kotlety mají zhnědlou kůrku a uvnitř jsou narůžovělé, maso musí být propečené Hotové kotlety, posolíme, opepříme a ihned podáváme. Můžeme je připravit i při grilování v alobalu. Grilované kotlety podáváme s bramborovým salátem z grilovaných omytých nových brambor ve slupce podle Pohlreicha. Může být ke grilovaným kotletám podáván tento salát jak teplý, tak studený. Jinak je maso dobré podáváné jen tak s pečivem a zeleninovým salátem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku
- Datum vložení: 29.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: 6 vepřových kotlet Na marinádu : několik kuliček jalovce, mletý bobkový líst, hrubá sůl, pepř, olej, dijonská hořčice-může být i nasekaný česnek na plátky, bylinky ( libeček, rozmarýn, tymián), červené víno podle každého, kdo chce přidá i kečup.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kotlety na grilu, v marinádě z červeného vína, oleje, hořčice a bylinek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|