|
Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
75 dkg vepřové kýty - hrubé kostky, 75 dkg mrkve, 1 velká cibule, olej slunečnicový, máslo, fenykl, anýz, sůl, směsný škrob, kapka octa a půlku citrónu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
Recept na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu: Drobně nakrájenou cibuli zpěním v pekáčku. Na velké pánvi zprudka opeču hrubé kostky vepřové kýty, jen lehce poprášené směsným škrobem - nesolit, nekořenit. Zatažené maso vysypu z pánve na vydýchanou cibuli, vydatně okořením rozdrceným anýzem, lehce osolím, opatrně podleji a vložím do vyhřáté trouby. Na stejné pánvi pečlivě orestuji očištěnou mrkev, nakrájenou na hrubé špalíky - pozor, mrkev je sladká a snadno se připálí. Když je její povrch lehce opečený, vydatně ji okořením rozdrceným feniklem, osolím a zaleji menším množstvím vařící vody s kapkou octa, který má zabránit totálnímu změknutí mrkve, přidám plátek citronu s kůrou, ten dokreslí vůni a přejde i do chuti. Odstavím z varu a nechám 5 - 10 minut pod poklicí. Kostky masa v troubě otočím, teplou mrkev i se šťávou vysypu do pekáčku na vepřové maso, které zatím změklo a získalo kůrčičku. Navrch mrkve přidám trochu másla, dosolím a mrkev s masem ještě krátce přikryté zapeču. Hlídám si, aby mrkev byla uvnitř ještě svěží, lehce chrupavá. Je-li šťáva příliš řidká, zahustím ji, ale velmi opatrně, směsným škrobem ve vodě, nebo hotovou jíškou. Podle chutí dosolím a zakyselím citronem. Podávám s rýží nebo s vařeným bramborem.
Poznámka k receptu na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu: ZDRAVÍM.. Směsný škrob - bramborový,obilný,kukuřičný. Jejich kombinace např.obilný/kukuřičný, bramborový/kukuřičný a pod. je na pultech OD pod různými názvy jednotlivých producentů. Rozdílná kombinace-určení/užití! Vemi příkladná je v jejich užítí asijská kuchyně... MRKEV/ANÝZ/FENIKL jsem včera zapekl ve šťávě vykapané z "medové kachny". Naučil mne to zeť, rodilý číňan z Honkongu, dnes angličan... RECEPT: Kachna(zdrezůrovaná) dlouho macerovaná v nálevu "mentolového koření", pak zahřívat (skoro jak předvařeno), osušená, natírána/zaschnout - vývarem ze směsi čín.koření, směsného škrobu, soj. omáčky a medu/povařeno na husto. KACHNA zdrezůrovaná aby se dala obracet, pečená na jednoduchém roštu odspodu, velmi zvolna nad pekáčkem s vodou, občas dělat páru, obracet, potírat a karamelizující konce chránit alobalem. Tuk z vykapané šťávy sebrat, část šťávy odebrat, na troše k.tuku se ve voku opraží 1/2kg špalíčků karotky,osolíme, přilejeme hustý medový potěr se směsným škrobem,rozdrcené koření, vysypat na šťávu do pekáčku přisolit a v troubě dopéct tak, aby nerozbředla ale uvnitř ještě lehce chrupla. Kachnu zatím rozvážeme,vykostíme, řez podél v středu prsou odhalí centr.kost, pokud je měkká oddělíme hrudní koš takřka bez nástrojů, pánev oddělit od kyčlí a kříla od hrudi, klíční kost je jen jedna, kdo umí, tak i končetiny...rozřezat na drobné porce/hůlky, zbylou šťávu přiložit..upečenou karotku ...to je vůůůně... Rýže, brambory nebo tarhoňu...dobrou chuť! Příště vám prozradím jak udělat tradované "KOŇAKOVÉ KOULE " které byly k mání v cukrárně prodejny "PRAHA PAŘÍŽ". Ano, ty krémové, s tenkou slupkou čokolády, obalené v opražených lístcích mandlí... chcete?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: violino
- Datum vložení: 09.04.2013
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 75 dkg vepřové kýty - hrubé kostky, 75 dkg mrkve, 1 velká cibule, olej slunečnicový, máslo, fenykl, anýz, sůl, směsný škrob, kapka octa a půlku citrónu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kostky v mrkvi na anýzu a fenyklu
|
|
|
|
|