|
Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou
Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Vepřové koleno s hlívou ústřičnou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 pěkné vepřové koleno 1 velká cibule, mrkev, celer a petržel 300 - 500 g čerstvé hlívy ústřičné ½ litru masového vývaru kořenící směs na vepřové maso (nebo dle chuti) sůl, pepř, vepřové sádlo, máslo, petrželová nať.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou
Recept na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou: Vepřové koleno si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Ostrým nožem provedeme řez nejblíže kosti a velmi opatrně koleno vykostíme. Vykostěné koleno rozložíme a větší celistvé svaly, ještě dále rozřízneme. Maso dle chuti okořeníme, osolíme a opepříme. Bohatě poklademe proužky nakrájené cibule. Na takto okořeněné maso vrátíme kosti a vše dobře společně zarolujeme skoro do původního tvaru a velmi pevně převážeme potravinářskou nití. Zamotané a svázané koleno osolíme, okořeníme a opepříme i na povrchu a zprudka opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran do zlaté barvy. Do pomalého hrnce vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme masovým vývarem. Vložíme opečené koleno a „pomalíme“ na program LOW 8 hodin. Maso následně vyjmeme a zbavíme nitě. Odstraníme vložené kosti a koleno nakrájíme na plátky, které se nám stejně budou rozpadat, ale to nám nevadí, jde především o chuť. U toho receptu „bohužel“ nejde o vzhled. Maso udržujeme teplé. Na pánev si dáme rozpustit lžíci másla a vložíme na větší kusy nakrájenou hlívu ústřičnou. Lehce prohodíme a necháme pustit houbu její obsaženou vodu. Necháme lehce vydusit, posypeme lžičkou mletého kmínu, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželovou nať. Na talíř servírujeme tak, že do jedné poloviny hlubokého talíře dáme rozpadající se porce vepřového kolena a na druhou polovinu podušenou hlívu. Bohatě posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí, a kdo chce, může si ještě polít maso sosem z výpeku kolena. Podáváme s čerstvě upečeným chlebem – a co následuje? …. „ nebe v hubě“.
Poznámka k receptu na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou: ... vzhledově pomalu není poznat co je maso a co hlíva, ale jednoznačně vítězí chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové koleno s hlívou ústřičnou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 28.06.2014
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 1 pěkné vepřové koleno 1 velká cibule, mrkev, celer a petržel 300 - 500 g čerstvé hlívy ústřičné ½ litru masového vývaru kořenící směs na vepřové maso (nebo dle chuti) sůl, pepř, vepřové sádlo, máslo, petrželová nať
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové koleno s hlívou ústřičnou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové koleno s hlívou ústřičnou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové koleno s hlívou ústřičnou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|