|
Recept na Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu
Recept na Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 vepřové koleno, sůl, černé 10° pivo, měla jsem Krušovice, Na marinádu: 150 ml 10° černého piva, 2 lžíce třtinového cukru, čerstvý zázvor asi 2 cm, 4 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 4 stroužky česneku,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu
Recept na Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu: V kastrůlku zahříváme pivo s cukrem dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rozetřený česnek, nakrájený zázvor a na mírném ohni vaříme asi 8 min. Dále přidáme kečup, hořčici a sójovou omáčku, řádně promícháme a jeětě asi 5 min za stálého míchání vaříme. Koleno na jedné straně nařízneme až ke kosti, dále nařezáváme kůži po celém obvodu kolena. Osolíme a snažíme se sůl vetřít do všech zářezů. Osolené koleno přendáme do mísy, potřeme marinádou a opět se snažíme jí co nejvíce vetřít do všech zářezů. Mísu přiklopíme a necháme 24 hodin v chladu marinovat. Koleno přendáme do pekáče, vytřeme veškerou marinádu,dáme do pekáče na koleno, podlijeme černým pivem. Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a necháme asi 20 min. péct. Poté snížíme teplotu na 150°C a necháme za občasného podlití pivem, nebo přelévání výpekem péct 2-3 hodiny. Podáváme s pečivem jak teplé tak i studené a zapíjíme dobře vychlazeným pivečkem.
Poznámka k receptu na Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu: jana:ne marinádu dáme do pekáče
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: suslajda (Hana)
- Datum vložení: 02.02.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 vepřové koleno, sůl, černé 10° pivo, měla jsem Krušovice, Na marinádu: 150 ml 10° černého piva, 2 lžíce třtinového cukru, čerstvý zázvor asi 2 cm, 4 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 4 stroužky česneku,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|