|
Recept na Vepřová tyrolská játra
Recept na Vepřová tyrolská játra je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřová tyrolská játra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg jater 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru 1 cibule 2pl sádla 200ml mléka 1-1,5l vývaru mletý pepř sůl 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 1/2kl tymiánu 2pl hladké mouky 2pl zakysané smetany šťáva z půlky menšího citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová tyrolská játra
Recept na Vepřová tyrolská játra: Játra si očistíme odblaníme, posypeme pepřem a necháme v chladu odležet. Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce si dáme rozpustit sádlo, na sádle opečeme ze všech stran játra, vyjmeme a necháme stranou. Po játrech vložíme do hrnce nakrájenou cibulku, krátce osmahneme. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme 8-10minut. Ke kořenové zelenině přidáme játra, zalejeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Dusíme pod poklicí do měkka. Dáme hrnec z plotny, játra vyjmeme a necháme na teple. Koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dáme vařit na plotnu. Mouku rozmícháme v mléce, přilejeme do vroucí omáčky za stálého míchání, osolíme a vaříme za občasného míchání 20 minut. Odstavíme a přimícháme 2pl zakysané smetany a šťávu z citronu. Játra nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Vepřová tyrolská játra: Veronika.Hrozna:Díky, pak napiš jak chutnalo, nám moc.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová tyrolská játra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nofrona (nofrona)
- Datum vložení: 12.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 1kg jater 2 mrkve 1 petržel 1/2 celeru 1 cibule 2pl sádla 200ml mléka 1-1,5l vývaru mletý pepř sůl 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 1/2kl tymiánu 2pl hladké mouky 2pl zakysané smetany šťáva z půlky menšího citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová tyrolská játra,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová tyrolská játra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová tyrolská játra
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|