|
Recept na Vepřová plec po Bakoňsku
Recept na Vepřová plec po Bakoňsku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová plec po Bakoňsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 gr vepřová plec 3 ks cibule střední 100 gr slanina 100 gr vepřové sádlo 2 P.L. paprika sladká (uzená) 1 ks zakysaná smetana 500 ml mléko 250 ml smetana na vaření 3 P.L. mouka hladká 500 gr žampiony čerstvé nebo 300 gr žampiony sterilované sůl, voda pitná.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová plec po Bakoňsku
Recept na Vepřová plec po Bakoňsku: Plec nakrájíme na větší kostky, to je tři až čtyři na porci, cibuli na jemno, omáčka se necedí, tak aby nebyly kusy cibule, slaninu také na drobno, žampiony pokud jsou čerstvé, tak na kusy, aby odpovídaly velikosti sterilovaných.(Já používám sterilované)Mléko, smetanu a zakysanou smetanu vyndáme z lednice, dáme do mísy, přidáme mouku, dobře rozšleháme a necháme stát, aby získala pokojovou teplotu, pak se nesrazí v omáčce. Sádlo dáme rozpustit, přidáme slaninu, orestujeme, až začne vonět,cpřidáme cibuli,cspolečně než zesklovatí, maso, orestovat, až se zatáhne ze všech stran, připravíme si hrnek vody, na maso dáme papriku, rychle osmahneme a podlijeme vodou, jen tolik, aby paprika nezhořkla, krátce orestujeme, dolijeme asi půl litru vody a dusíme pod poklicí. Po třiceti minutách, za občasného promíchání se voda zredukuje, přidáme žampiony, sterilované i s nálevem, provaříme a přes cedník nalijeme směs mléka, smetany a mouky. Přes cedník kvůli hrudkám. Osolíme a společně provaříme. Maso do měkka a šťáva zahoustne. Dochutíme solí a podáváme buď s nočky (halušky) nebo s bramboráčky.
Poznámka k receptu na Vepřová plec po Bakoňsku: Naprosto stejný postup je u Bakoňského vepřového plátku, jen maso se dává v celku, naklepané a je to kýta nebo pečeně, pak se ale dávají vždy halušky. Toto jídlo je z Maďarské kuchyně, drobné úpravy a vylepšení si dělá každý kuchař sám, ale základ musí být stejný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová plec po Bakoňsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: klukodvody (Josef Senohrábek)
- Datum vložení: 22.11.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800 gr vepřová plec 3 ks cibule střední 100 gr slanina 100 gr vepřové sádlo 2 P.L. paprika sladká (uzená) 1 ks zakysaná smetana 500 ml mléko 250 ml smetana na vaření 3 P.L. mouka hladká 500 gr žampiony čerstvé nebo 300 gr žampiony sterilované sůl, voda pitná
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová plec po bakoňsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová plec po Bakoňsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová plec po Bakoňsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|