RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem, recepty Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem, Vepřová, pečeně, se, zelím, karlovarským, knedlíkem


Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem

Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Suroviny na vepřovou pečeni: 1 kg vepřové krkovice, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce hladké mouky, voda na podlití. Suroviny na zelí: 2 sklenky kysaného zelí, cukr krystal dle chuti, kmín, 1 střední brambora, polohrubá mouka, voda. Suroviny na karlovarský knedlík: 20 rohlíků, 5 vajec, 500 ml mléka, 100 g másla, sůl, pepř, 1 svazek velkolisté petržele..

Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem

Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem:
Maso:Krkovici osolíme a opepříme, přidáme drcený kmín a důkladně potřeme čerstvě utřeným česnekem. Do pekáčku dáme sádlo a pokrájenou cibuli. Na ni vložíme připravené maso a podlijeme vodou. Pečeme pomalu v troubě rozpálené na 140°C asi 2 hodiny doměkka. Maso občas otočíme aby získalo stejnou barvu. Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř a pekáček dáme na sporák. Výpek z masa na středním plameni vyrestujeme důkladně na tuk (tzn. že odvaříme veškerou vodu), tuk zaprášíme zarovnanou lžící mouky a orestujeme dohněda. Zalijeme 0,5 l vody, dobře promícháme a přivedeme k varu. Za občasného míchání necháme na mírném ohni cca 20 minut provařit. Provařenou šťávu přecedíme přes sítko a dochutíme solí a pepřem. Zelí: Do hrnce nasypeme 2 sklenky kysaného zelí, podlejeme trochou vody, přidáme hrst cukru, trochu kmínu a vaříme do poloměkka. Když je zelí poloměkké zapravím je dle potřeby kašičkou, kterou si připravím nastrouháním brambory, k ní přidám vodu a mouku aby vznikla kašička. Zelí pak ještě 20 minut povaříme. Karlovarský knedlík: Včerejší rohlíky nakrájíme na kostky, v míse je osolíme, opepříme, pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Lístky petržele nasekáme nadrobno. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Na vál si položíme potravinářskou fólii nebo mokrou utěrku, dáme na ni knedlíkovou hmotu, pevně zabalíme. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Pak je vybalíme, necháme chvíli stát a nakrájíme nožem nebo nití na plátky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Haribacek (Zdiška)
  • Datum vložení: 22.02.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Suroviny na vepřovou pečeni: 1 kg vepřové krkovice, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce hladké mouky, voda na podlití. Suroviny na zelí: 2 sklenky kysaného zelí, cukr krystal dle chuti, kmín, 1 střední brambora, polohrubá mouka, voda. Suroviny na karlovarský knedlík: 20 rohlíků, 5 vajec, 500 ml mléka, 100 g másla, sůl, pepř, 1 svazek velkolisté petržele.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist