|
Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem
Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny na vepřovou pečeni: 1 kg vepřové krkovice, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce hladké mouky, voda na podlití. Suroviny na zelí: 2 sklenky kysaného zelí, cukr krystal dle chuti, kmín, 1 střední brambora, polohrubá mouka, voda. Suroviny na karlovarský knedlík: 20 rohlíků, 5 vajec, 500 ml mléka, 100 g másla, sůl, pepř, 1 svazek velkolisté petržele..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem
Recept na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem: Maso:Krkovici osolíme a opepříme, přidáme drcený kmín a důkladně potřeme čerstvě utřeným česnekem. Do pekáčku dáme sádlo a pokrájenou cibuli. Na ni vložíme připravené maso a podlijeme vodou. Pečeme pomalu v troubě rozpálené na 140°C asi 2 hodiny doměkka. Maso občas otočíme aby získalo stejnou barvu. Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř a pekáček dáme na sporák. Výpek z masa na středním plameni vyrestujeme důkladně na tuk (tzn. že odvaříme veškerou vodu), tuk zaprášíme zarovnanou lžící mouky a orestujeme dohněda. Zalijeme 0,5 l vody, dobře promícháme a přivedeme k varu. Za občasného míchání necháme na mírném ohni cca 20 minut provařit. Provařenou šťávu přecedíme přes sítko a dochutíme solí a pepřem. Zelí: Do hrnce nasypeme 2 sklenky kysaného zelí, podlejeme trochou vody, přidáme hrst cukru, trochu kmínu a vaříme do poloměkka. Když je zelí poloměkké zapravím je dle potřeby kašičkou, kterou si připravím nastrouháním brambory, k ní přidám vodu a mouku aby vznikla kašička. Zelí pak ještě 20 minut povaříme. Karlovarský knedlík: Včerejší rohlíky nakrájíme na kostky, v míse je osolíme, opepříme, pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Lístky petržele nasekáme nadrobno. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Na vál si položíme potravinářskou fólii nebo mokrou utěrku, dáme na ni knedlíkovou hmotu, pevně zabalíme. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Pak je vybalíme, necháme chvíli stát a nakrájíme nožem nebo nití na plátky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Haribacek (Zdiška)
- Datum vložení: 22.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Suroviny na vepřovou pečeni: 1 kg vepřové krkovice, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce hladké mouky, voda na podlití. Suroviny na zelí: 2 sklenky kysaného zelí, cukr krystal dle chuti, kmín, 1 střední brambora, polohrubá mouka, voda. Suroviny na karlovarský knedlík: 20 rohlíků, 5 vajec, 500 ml mléka, 100 g másla, sůl, pepř, 1 svazek velkolisté petržele.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|