|
Recept na Vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou
Recept na Vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 -2 panenky (podle počtu jedlíků) 200 g mletého máku 1 kávová lžička soli Několik kapek oleje na potření panenky Na salsu: 1 červená a 1 zelená paprika Asi 10 cm bílé části pórku 8 cherry rajčátek (nebo 2 větší rajská jablíčka) Čerstvě namletý čtyřbarevný pepř, sůl dle chuti 1 chilli paprička (není nutná) nebo chilli omáčka (také netřeba) Cca 3 polévkové lžíce octa (dle chuti) Cca 3 polévkové lžíce olivového oleje (dle chuti) 2 – 3 stroužky česneku. Na dokončení je ideální použít pánev, kterou můžete vložit do trouby bez přendávání do pekáčku anebo elektrický pekáček (moje varianta).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou
Recept na Vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou: Nejprve smícháme mák se solí. Panenku velmi jemně potřeme olejem a obalíme v máku, ten pořádně do panenky zatlačíme. Necháme odležet a jdeme na salsu: Zeleninu očistíme a nakrájíme na velmi malé kousky. Pokud použijeme velké rajče, doporučuji spařit a oloupat slupku, u cherry to potřeba není. Opepříme, osolíme, přidáme česnek. Zalijeme olejem a octem, dochutíme dle své chuti. Necháme panenku a salsu odležet alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc. Rozpálíme olej a panenku orestujeme po obou stranách asi minutu. Dopékáme v troubě na 180°C ještě 8 minut. Necháme 10 minut odpočinout, panenku naporcujeme. Na talíř dáme panenku a salsu. Pro větší jedlíky můžeme přidat rýži nebo různě upravené brambory (my měli bez přílohy) Nápad z hlavy přítele mé dcery a jinak hledáno v různých kuchařkách. Možné varianty, které mě zaujaly : Do salsy lze přidat i nakrájené olivy plněné chilli papričkami nebo jen prostě olivy. Dále můžeme přidat řeřichu, bazalku, pažitku, ledový salát Panenku lze také před podáváním nakrájet na medailonky a ty teprve obalit. Medailonky by se pekly podstatně méně – asi 3 minuty. Panenka vcelku si ale uchová více šťávy Do máku lze přidat i citronovou kůru, šťávu a např. strouhanku Jde použít i nemletý mák, ale myslím, že ten mletý lépe drží.
Poznámka k receptu na Vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou: spagetka: mak patří do buchty a melu si ho doma a nekupuji mletý je hrubý.......(mam svuj vypěetovaný)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 21.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 -2 panenky (podle počtu jedlíků) 200 g mletého máku 1 kávová lžička soli Několik kapek oleje na potření panenky Na salsu: 1 červená a 1 zelená paprika Asi 10 cm bílé části pórku 8 cherry rajčátek (nebo 2 větší rajská jablíčka) Čerstvě namletý čtyřbarevný pepř, sůl dle chuti 1 chilli paprička (není nutná) nebo chilli omáčka (také netřeba) Cca 3 polévkové lžíce octa (dle chuti) Cca 3 polévkové lžíce olivového oleje (dle chuti) 2 – 3 stroužky česneku. Na dokončení je ideální použít pánev, kterou můžete vložit do trouby bez přendávání do pekáčku anebo elektrický pekáček (moje varianta)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová panenka v makovém obalu se zeleninovou salsou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|