|
Recept na Vepřová kýta v zeleninovém krému
Recept na Vepřová kýta v zeleninovém krému je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová kýta v zeleninovém krému budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g vepřové kýty vcelku 1 lžíce oleje 1 menší cibule 1 větší mrkev 1 silnější plátek celeru 1 malá sklenka Kunovjanky/340g 1 bobkový list 3 ks hřebíčku sůl,mletý pepř ocet,cukr podle potřeby 1 plátek másla o síle 1cm.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová kýta v zeleninovém krému
Recept na Vepřová kýta v zeleninovém krému: V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s mrkví a celerem, nastrouhanými na hrubém slzičkovém struhadle. Orestovanou zeleninu nahrneme k okraji hrnce, vložíme celý kus masa a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Přidáme Kunovjanku i s nálevem, podlijeme 200ml horké vody, přidáme bobkový list a hřebíčky. Mírně osolíme, opepříme, přidáme 2lžíce cukru, lžíci octa a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 40minut. Poté hrnec ochladíme, pokud je maso měkké, vyndáme ho bokem a uchováme v teple. Ze šťávy odstraníme bobkový list a hřebíčky a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Do umixovaného krému přidáme na zjemnění plátek másla, podle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Podáváme s masem nakrájeným na tenké plátky. Jako příloha se hodí různé noky, nebo knedlíky.
Poznámka k receptu na Vepřová kýta v zeleninovém krému: Je to zase něco jiného, než klasická“svíčková“s obyčejnou zeleninou, nebo s Halali, které také ráda používám. Šťáva je pikantní a chutná i bez smetany a zahuštění moukou. Podávala jsem shttp://www.toprecepty.cz/recept/36821-nokyspeclekn... Lze připravit i z vepřové plece, která je levnější. U nás byly čerstvá kýta v akci 69,-kč/kg, tak ji manžel koupil místo plecka:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová kýta v zeleninovém krému, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 14.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 750 g vepřové kýty vcelku 1 lžíce oleje 1 menší cibule 1 větší mrkev 1 silnější plátek celeru 1 malá sklenka Kunovjanky/340g 1 bobkový list 3 ks hřebíčku sůl,mletý pepř ocet,cukr podle potřeby 1 plátek másla o síle 1cm
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová kýta v zeleninovém krému,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová kýta v zeleninovém krému - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová kýta v zeleninovém krému
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|