RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky, recepty VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky, VĚNEC, -, kynuté, těsto, ze, šlehačky


Recept na VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky

Recept na VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladké mouky 100 g cukru 1 vanilkový cukr půl lžičky soli citronová kůra 50 g rozehřátého másla 200 ml šlehačky 1/2 kostky čerstvého droždí-pokojová teplota 2 celá vejce + 1 bílek na potření: 1 žloutek a 1 lžíce mléka na posypání: posekané mandle nebo hrubý cukr rozinky nebo sladká tvarohová náplň.

VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky
Zvětšit obrázek

Recept na VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky

Recept na VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky:
Mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru dáme do mísy a rukou promísíme. Na uhnětení těsta lze použít domácí pekárnu. Smetanu ohřejeme, aby byla vlažná, rozdrobíme do ní droždí, přidáme celá vejce a bílek, rozehřáté máslo, vše vidličkou dobře zamícháme a nalijeme do mísy. Vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem přikryjeme folií, utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Když se blíží doba konce kynutí těsta, tak si předehřejeme troubu na 200°C/horkovzdušnou na 180°C. Po vykynutí dáme těsto na pomoučenou pracovní plochu, propracujeme a vyválíme velký obdélník jako na štůdl (cca 40x25cm a 3mm silný). Těsto posypeme rozinkami a stočíme jako závin. Pak z něj nakrájíme 1-1,5 centimetrové plátky, konce použijeme na střed. Formu potřeme máslem a vysypeme moukou. Doprostřed formy dáme šnek a plátky klademe svisle okolo něj-obr. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo ještě kynout-cca 20-30 min. Žloutek rozšleháme s mlékem a věnec po vykynutí mašlovačkou potřeme, nakonec hojně posypeme mandlemi. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut-pak zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí, pokud ano, přidáme nějaké minuty navíc.

Poznámka k receptu na VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky:
Recept mám od přítelkyně z Německa, která tento věnec dělává o velikonocích, jako my mazance. Moučník je vláčný a protože nemám ráda taková ta suchá-vzdušná těsta, začala jsem ho dělat na velikonoce také a na vánoce, v podobě vánočky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: radiator
  • Datum vložení: 13.05.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 500 g hladké mouky 100 g cukru 1 vanilkový cukr půl lžičky soli citronová kůra 50 g rozehřátého másla 200 ml šlehačky 1/2 kostky čerstvého droždí-pokojová teplota 2 celá vejce + 1 bílek na potření: 1 žloutek a 1 lžíce mléka na posypání: posekané mandle nebo hrubý cukr rozinky nebo sladká tvarohová náplň
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vĚnec - kynuté těsto ze šlehačky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď VĚNEC - kynuté těsto ze šlehačky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist