|
Recept na Velikonoční plnka/nádivka
Recept na Velikonoční plnka/nádivka je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Velikonoční plnka/nádivka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 stredne veľké bagety, alebo 10 rohlíkov – nakrájať na kocky ohriate mlieko – 100 ml + viac podľa potreby 3-4 vajcia 200g šunky v kuse, alebo hrubšie pláty – nakrájať na kocky čerstvá petržlenová vňať a pažítka – nasekať nadrobno 1 ČL vegety ½ ČL kmínu čierne mleté korenie maslo, strúhanka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční plnka/nádivka
Recept na Velikonoční plnka/nádivka: Pečivo zmiešame s cca 100ml mlieka a s vajíčkami (dajte najskôr 3 a potom ak bude ešte treba pridajte ďalšie – záleží aj na ich veľkosti) a poriadne premiešame - najlepšie sa to všetko mieša rukou. Ak je treba pridáme ešte mlieko. Ďalej dáme šunku, bylinky, vegetu, kmín , čierne mleté korenie a soľ podľa chuti (ja som dala asi ½ ČL). Opäť poriadne premiešame. Stredne veľký plech si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Na plech si rozložíme rovnomerne zmes a navrch porozkladáme ešte malé kúsky masla. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (170˚-180˚C) asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a podávame s čerstvým šalátom.
Poznámka k receptu na Velikonoční plnka/nádivka: My máme radšej keď je plnka mokrejšia, ale ak ju chcete mať suchšiu, dajte menej mlieka a vajec, alebo ju urobte tenšiu – teda dajte ju na väčší plech (ale potom pečte asi o 10minút kratšie, lebo by to príliš horelo). http://www.gurman.estranky.sk
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční plnka/nádivka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gurmanka
- Datum vložení: 27.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: 3 stredne veľké bagety, alebo 10 rohlíkov – nakrájať na kocky ohriate mlieko – 100 ml + viac podľa potreby 3-4 vajcia 200g šunky v kuse, alebo hrubšie pláty – nakrájať na kocky čerstvá petržlenová vňať a pažítka – nasekať nadrobno 1 ČL vegety ½ ČL kmínu čierne mleté korenie maslo, strúhanka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční plnka/nádivka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční plnka/nádivka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční plnka/nádivka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|