|
Recept na Veganský brokolicový krém
Recept na Veganský brokolicový krém je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Veganský brokolicový krém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 brokolice (cca 500g) 3 střední brambory 1 malá plechovka kokosového mléka (165 ml) 1 opravdu velká nebo 2 menší cibule 1 čajová lžička bio vegety (není nutné) 1 větší stroužek česneku 1/4 čajové lžičky drceného kmínu 1/2 červené cibule sůl, pepř, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Veganský brokolicový krém
Recept na Veganský brokolicový krém: Ve větším hrnci jsem si na trošce oleje osmahla cibuli nakrájenou na měsíčky. Je dobré ji nechat trošku zhnědnout, nikoli spálit. Mezitím jsem si oškrábala brambory a nakrájela na kostky, které jsem poté přihodila k cibuli a zalila vodou. Cca litrem a půl (pro začátek je lepší i méně vody, nemělo by jí být příliš, jen tak, aby skoro zakryla zeleninu a ta se v ní mohla vařit, zřeďovat se dá i po rozmixování). Posolila a přidala kmín. Brambory jsem nechala vařit 5-10 minut, než jsem si obrala brokolici. Není třeba vyhazovat ten hrubý stonek, pokud není moc zdřevnatělý. Naopak se dá jen pokrájet a přidat do polévky taky, takže se využije brokolice úplně celá =). Nakonec jsem přidala brokolici, pepř, vegetu a nechala to vše vařit, dokud brambory a brokolice nezměkly. Před rozmixováním jsem do polévky prolisovala česnek a nechala jej jen krátce provařit, aby mu zůstala chuť, ale nebyl tak ostrý a výrazný. Hrnec jsem sundala z plamene a tyčovým mixérem jsem polévku rozmixovala na pyré. Pak jsem ji vrátila nad sporák, ale jen na slabý oheň, aby nezačala vřít, a vmíchala kokosové mléko. Teď je i ideální čas na případné dochucování. Krém jsem servírovala s osmahnutou červenou cibulkou.
Poznámka k receptu na Veganský brokolicový krém: http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/02/vegansky...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Veganský brokolicový krém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 10.04.2014
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 brokolice (cca 500g) 3 střední brambory 1 malá plechovka kokosového mléka (165 ml) 1 opravdu velká nebo 2 menší cibule 1 čajová lžička bio vegety (není nutné) 1 větší stroužek česneku 1/4 čajové lžičky drceného kmínu 1/2 červené cibule sůl, pepř, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na veganský brokolicový krém,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Veganský brokolicový krém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Veganský brokolicový krém
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|