|
Recept na Vázané koláčky
Recept na Vázané koláčky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
K přípravě Vázané koláčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 1 kg polohrubé mouky 200 g margarínu (Hera) 200 g cukru moučka 60 g droždí 4 ks žloutky 1 ks celé vejce 1 ks balíček vanilkového cukru 1 lžička soli 1/4 l vlažného mléka muškátový oříšek citrónová kůra rum Na náplň: 1,5 kg tvarohu 4 ks vajíčkových bílků cukr moučka šlehačka vanilkový cukr rum citrónová kůra Na zdobení: tvaroh mák povidla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vázané koláčky
Recept na Vázané koláčky: Do mísy nadrobíme kvasnice, přidáme 1 lžíci cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka 2. Z uvedeného množství odebereme 3 lžíce mouky, vše zamícháme a necháme vykynout (10-15 minut) 3. Do vykynutého kvásku přidáme povolený tuk, cukr, trochu rumu, nastrouhanou polovinu muškátového oříšku, vejce, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru, zbylé mléko a sůl, promícháme 4. Postupně přisypáváme mouku a vařečkou nebo elektrickým robotem hněteme, až nám vznikne hladké těsto 5. Těsto necháme vykynout v teplé místnosti, až zdvojnásobí svůj objem 6. Z těsta vyválíme plát, asi 0,5cm silný. Rádlem vykrajujeme čtverečky a plníme nádivkami. 8. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. 9. Vážeme koláče cípem vždy proti sobě a uvázat uzlík, mašlujem žloutkem a pečeme. 10.Čím menší, tím lepší. Vláčné v papírové krabici vydrží cca 4/5dní. Příprava tvarohové náplně: 1. Tvaroh posypeme cukrem a zalijeme šlehačkou a necháme přes noc odležet 2. Druhý den do tvarohu zamícháme vanilkový cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, tuhý sníh z bílků, přikápneme trochu rumu, cukrem dosladíme dle chuti.
Poznámka k receptu na Vázané koláčky: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vázané koláčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Titinka147 (Marcela Soukupová)
- Datum vložení: 28.11.2014
- Počet porcí: 240ks/1kg mouky
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
- Suroviny: Na těsto: 1 kg polohrubé mouky 200 g margarínu (Hera) 200 g cukru moučka 60 g droždí 4 ks žloutky 1 ks celé vejce 1 ks balíček vanilkového cukru 1 lžička soli 1/4 l vlažného mléka muškátový oříšek citrónová kůra rum Na náplň: 1,5 kg tvarohu 4 ks vajíčkových bílků cukr moučka šlehačka vanilkový cukr rum citrónová kůra Na zdobení: tvaroh mák povidla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vázané koláčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vázané koláčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vázané koláčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|