RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vánoční kuba od Jirky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vánoční kuba od Jirky, recepty Vánoční kuba od Jirky, Vánoční, kuba, od, Jirky


Recept na Vánoční kuba od Jirky

Recept na Vánoční kuba od Jirky je zařazen v kategorii luštěniny. K přípravě Vánoční kuba od Jirky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kuba, také znám jako staročeský kuba, je tradiční české jídlo, jehož základem jsou kroupy a houby (zejména stroček trubkovitý). Podává se především jako polední jídlo na Štědrý den, protože se podle zvyku nemá jíst do štědrovečerní večeře maso. Ingredience: - 500 g. krupek - 2x cibule - 2x stroužek česneku - 1x pórek - hrst sušených hub - sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, rozmarýn - máslo, nebo sádlo.

Vánoční kuba od Jirky
Zvětšit obrázek

Recept na Vánoční kuba od Jirky

Recept na Vánoční kuba od Jirky:
1) Krupky přeberte nasypte do síta a důkladně je propláchněte vařicí vodou, pak je nechte okapat. Sušené houby namočte do horké vody, aby nabobtnali. 2) Cibuli nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozehřejte kousek sádla a spěnte cibuli, potom přisypte krupky, krátce je osmahněte, ochutíte solí, kmínem a pepřem, zalijete asi 1 litrem vody a uveďte do varu. Zatím si s ceďte houby a nakrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte máslo a houby na něm asi 1 minutu míchejte a pak přidejte ke krupkám do hrnce. 3) Směs občas promíchejte aby se krupky nepřichytili ke dnu a až se voda vyvaří a krupky jsou měkké, přidejte utřené stroužky česneku, majoránku a vše pořádně promíchat. 4) Předtím nežli hrnec dáme do připravené trouby, která je nastavená na 180C, povrch polijeme rozpuštěním máslem a dáme na 15 minut zapéct . 5) Upečeného vánočního kubu, ozdobte na kolečka nakrájeným pórkem a rozmarýnem.

Poznámka k receptu na Vánoční kuba od Jirky:
OK. U nás tuhle šmakuládu děláme i přes rok. Krupky jsme nahradili rýží, většinou když zbyde. Je dobré jí ale hodně vysušit na suché pánvi, no a pak klasika cibule lehce dohněda na sádle(nespálit), houby, pepř, česnek, majoránka, sůl. Někdy spíš jen aby to bylo živější pro oko přidám na kostičky trochu červené papriky a zelené konce pórku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční kuba od Jirky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jurgen.k
  • Datum vložení: 03.02.2014
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Luštěniny
  • Suroviny: Kuba, také znám jako staročeský kuba, je tradiční české jídlo, jehož základem jsou kroupy a houby (zejména stroček trubkovitý). Podává se především jako polední jídlo na Štědrý den, protože se podle zvyku nemá jíst do štědrovečerní večeře maso. Ingredience: - 500 g. krupek - 2x cibule - 2x stroužek česneku - 1x pórek - hrst sušených hub - sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, rozmarýn - máslo, nebo sádlo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční kuba od jirky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční kuba od Jirky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční kuba od Jirky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist