|
Recept na Vánoční kapr na černo Retro
Recept na Vánoční kapr na černo Retro je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Vánoční kapr na černo Retro budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kapr a krev z něj, ocet, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), koření (pepř, nové koření, bobkový list), pivo, perník, karamel, citrónová kůra, pikantní marmeláda, švestková povidla, ořechová jádra..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vánoční kapr na černo Retro
Recept na Vánoční kapr na černo Retro: K této úpravě kapra zachytíme při zabíjení krev a kapra vypláchneme octem. Potom na kastrole udusíme kořenovou zeleninu, všechno koření, cibuli a přidáme krev z kapra, několik lžic piva a vaříme tak asi hodinu. Do odvaru pak vložíme na díly rozkrájeného kapra a vaříme asi 20-25 minut. Když je maso měkké, pozorně je vyjmeme, aby se nerozpadlo. Omáčku procedíme a zahustíme strouhaným perníkem, přidáme karamel upražený z několika kostek cukru, citrónovou kůru, trochu pikantní marmelády a švestkových povidel. Omáčku ještě povaříme a nakonec přidáme ořechová jádra. Připravíme ji den před podáváním. Podáváme s jemným knedlíkem.
Poznámka k receptu na Vánoční kapr na černo Retro: U nás se dělalo stejně jen bez té marmelády, ale se švestkovými povidly a karamelem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční kapr na černo Retro, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: fb.lib (František Brusák)
- Datum vložení: 01.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Kapr a krev z něj, ocet, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), koření (pepř, nové koření, bobkový list), pivo, perník, karamel, citrónová kůra, pikantní marmeláda, švestková povidla, ořechová jádra.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční kapr na černo retro,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční kapr na černo Retro - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční kapr na černo Retro
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|