|
Recept na Valašský frgál
Recept na Valašský frgál je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Valašský frgál budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: 600 g hladké mouky, 400 g hrubé mouky, 250g másla, 250 g mletého cukru, 60 g droždí, 4 žloutky, 2 dcl vlažného mléka, špetka soli, žloutek na potření, 100 g másla a 100g rumu na pokropení, 50 g moučkového cukru na posýpání Hrušková náplň: 300 g sušených hrušek, 200 g sušených jablek, 100 g švestkových povidel, 150 g cukru, 100 g nastrouhaného perníku, skořice, tlučený hřebíček a badyán, 100 g rumu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Valašský frgál
Recept na Valašský frgál: Postup přípravy: Připravíme si hruškovou náplň: sušené ovoce uvaříme s kořením ve vodě do měkka, scedíme a na masovém mlýnku pomeleme, přidáme povidla, cukr, perník a rum podle chuti a promícháme. Je - li náplň příliš hustá, poovolíme ji rumem nebo vývarem z ovoce. Frgály: Z poloviny mléka, droždí, trošky mouky a cukru připravíme kvásek, který dáme do tepla nakynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, cukr, žloutky a sůl. Vše zalijeme vykynutým kváskem a podle potřeby doléváme mléko tak, aby vzniklo pěkně hladké těsto tužší konzistence, které necháme dobře vykynout. v průběhu kynutí můžeme ještě propracovat, budou se tak tvořit menší bubliny. Těsto pak rozdělíme na 4 stejné díly, zpracujeme do bochánku a pomocí válečku z nich vytvočíme kola na stéblo silné. Okraje potřeme žoutkem rozmíchaným s trochou vody. od středu natíráme hruškovou náplň k okrajům, necháme ještě na pomaštěném plechu nebo koláčové formě nakynout a pak pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a pokropíme rozpuštěným máslem a rumem - ne celou dávku najednou. Rozdělíme si ji asi na 3x, aby kropení probíhalo postupně, tak se lépe máslo a rum stejnoměrně vsáknou. Potom pocukrujeme. Jeden koláč krájíme na 8 dílů. Pokud chceme připravit jen jeden frgál,, dělíme dávku surovin čtyřmi.
Poznámka k receptu na Valašský frgál: Pokud nenáme sušené ovoce, můžeme těsto potřít rozšlehaným tvarohem s cukrem, rumem a rozinkami
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Valašský frgál, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Reneels (Renata)
- Datum vložení: 11.03.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Ingredience: 600 g hladké mouky, 400 g hrubé mouky, 250g másla, 250 g mletého cukru, 60 g droždí, 4 žloutky, 2 dcl vlažného mléka, špetka soli, žloutek na potření, 100 g másla a 100g rumu na pokropení, 50 g moučkového cukru na posýpání Hrušková náplň: 300 g sušených hrušek, 200 g sušených jablek, 100 g švestkových povidel, 150 g cukru, 100 g nastrouhaného perníku, skořice, tlučený hřebíček a badyán, 100 g rumu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na valašský frgál,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Valašský frgál - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Valašský frgál
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|