RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vaječný likér 8x jinak

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vaječný likér 8x jinak, recepty Vaječný likér 8x jinak, Vaječný, likér, 8x, jinak


Recept na Vaječný likér 8x jinak

Recept na Vaječný likér 8x jinak je zařazen v kategorii nápoje. K přípravě Vaječný likér 8x jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Likérový základ: plnotučné mléko - 1 litr rum - 0,5 litru žloutky - 4 kusy salko - 1 konzerva cukr - 100g Vanilkový likér: 2 žloutky navíc, 2 vanilkové cukry Kávový likér: 3-6 lžiček instatní kávy Čokoládový likér: 1-2 balení ledových kaštanů Kakaový likér: 1 tuba pikaa Karamelový likér Mandlový likér: mandlová esence Kokosovo-karamelový likér: 200g strouhaného kokosu Banánový likér: 2 balení banánového pudinku.

Vaječný likér 8x jinak
Zvětšit obrázek

Recept na Vaječný likér 8x jinak

Recept na Vaječný likér 8x jinak:
Likérový základ: Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a vmícháme salko a rum. Vanilkový likér: Do základu dáme víc žloutků, abychom dosáhli žlutější barvy a po převaření vmícháme 2 vanilkové cukry. Kávový likér: Kávové příchuti dosáhneme tak, že ve trošce horké vody rozmícháme instantní kávu. Množství kávy zvolíme podle toho, jak silnou kávovou příchuť chceme vyrobit (3 lžičky pro slabou příchuť, 6 lžiček pro silnou). Rozpuštěnou kávu vmícháme do základní směsi a dáme vychladit. Čokoládový likér: Ve vodní lázni rozpustíme ledové kaštany (1 balení pro jemnou čokoládovou příchuť, 2 balení pro výraznou) a poté vmícháme do základní směsi a dáme vychladit. Kakaový likér: Do základní směsi vmícháme balení pikaa. Karamelový likér: Chceme-li dosáhnout karamelové příchuti, musíme nechat zkaramelizovat salko ještě než ho přimícháme do základní směsi. To uděláme tak, že neotevřenou konzervu dáme na 1 hodinu vařit do vroucí vody. Konzerva musí být celá pod vodou a průběžně ji otáčíme. Teprve poté jej vmícháme do základní směsi a dáme vychladit. Mandlový likér: Do základní směsi vmícháme pár kapek mandlové esence. Doporučuji skombinovat se zkaramelizovaným salkem, výsledná chuť je lepší ;o) Kokosovo-karemelový likér: Kokos nasucho opražíme na pánvi. Pozor, ať nezhnědne, byl by hořký. Smícháme se zkazamelizovaným salkem a se základní směsí a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den kokos scedíme a máme hotovo. Vyluhovaný opražený kokos nevyhazujeme, ale použijeme třeba do buchet. Banánový likér: Pudinkové prášky rozmícháme přimícháme do základní směsi před začátkem vaření. Důkladně, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme. K uvařenému základní směsi přilijeme salko a rum. Směs přelijeme po částech do mixéru a mixujeme asi 2 minuty dohladka.

Poznámka k receptu na Vaječný likér 8x jinak:
Poměr rumu a salka je samozřejmě možné přizpůsobit dle vlastních potřeb. Já dělám silnější (víc rumu) a méně sladší (pouze 1 salko) likéry. Máte-li ale rádi sladké, přidejte si salko navíc a uberte rum, záleží jen na Vás ;o)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vaječný likér 8x jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: marki87
  • Datum vložení: 05.04.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Nápoje
  • Suroviny: Likérový základ: plnotučné mléko - 1 litr rum - 0,5 litru žloutky - 4 kusy salko - 1 konzerva cukr - 100g Vanilkový likér: 2 žloutky navíc, 2 vanilkové cukry Kávový likér: 3-6 lžiček instatní kávy Čokoládový likér: 1-2 balení ledových kaštanů Kakaový likér: 1 tuba pikaa Karamelový likér Mandlový likér: mandlová esence Kokosovo-karamelový likér: 200g strouhaného kokosu Banánový likér: 2 balení banánového pudinku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vaječný likér 8x jinak, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vaječný likér 8x jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vaječný likér 8x jinak

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist