|
Recept na Vaječný likér 8x jinak
Recept na Vaječný likér 8x jinak je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Vaječný likér 8x jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Likérový základ: plnotučné mléko - 1 litr rum - 0,5 litru žloutky - 4 kusy salko - 1 konzerva cukr - 100g Vanilkový likér: 2 žloutky navíc, 2 vanilkové cukry Kávový likér: 3-6 lžiček instatní kávy Čokoládový likér: 1-2 balení ledových kaštanů Kakaový likér: 1 tuba pikaa Karamelový likér Mandlový likér: mandlová esence Kokosovo-karamelový likér: 200g strouhaného kokosu Banánový likér: 2 balení banánového pudinku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vaječný likér 8x jinak
Recept na Vaječný likér 8x jinak: Likérový základ: Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a vmícháme salko a rum. Vanilkový likér: Do základu dáme víc žloutků, abychom dosáhli žlutější barvy a po převaření vmícháme 2 vanilkové cukry. Kávový likér: Kávové příchuti dosáhneme tak, že ve trošce horké vody rozmícháme instantní kávu. Množství kávy zvolíme podle toho, jak silnou kávovou příchuť chceme vyrobit (3 lžičky pro slabou příchuť, 6 lžiček pro silnou). Rozpuštěnou kávu vmícháme do základní směsi a dáme vychladit. Čokoládový likér: Ve vodní lázni rozpustíme ledové kaštany (1 balení pro jemnou čokoládovou příchuť, 2 balení pro výraznou) a poté vmícháme do základní směsi a dáme vychladit. Kakaový likér: Do základní směsi vmícháme balení pikaa. Karamelový likér: Chceme-li dosáhnout karamelové příchuti, musíme nechat zkaramelizovat salko ještě než ho přimícháme do základní směsi. To uděláme tak, že neotevřenou konzervu dáme na 1 hodinu vařit do vroucí vody. Konzerva musí být celá pod vodou a průběžně ji otáčíme. Teprve poté jej vmícháme do základní směsi a dáme vychladit. Mandlový likér: Do základní směsi vmícháme pár kapek mandlové esence. Doporučuji skombinovat se zkaramelizovaným salkem, výsledná chuť je lepší ;o) Kokosovo-karemelový likér: Kokos nasucho opražíme na pánvi. Pozor, ať nezhnědne, byl by hořký. Smícháme se zkazamelizovaným salkem a se základní směsí a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den kokos scedíme a máme hotovo. Vyluhovaný opražený kokos nevyhazujeme, ale použijeme třeba do buchet. Banánový likér: Pudinkové prášky rozmícháme přimícháme do základní směsi před začátkem vaření. Důkladně, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme. K uvařenému základní směsi přilijeme salko a rum. Směs přelijeme po částech do mixéru a mixujeme asi 2 minuty dohladka.
Poznámka k receptu na Vaječný likér 8x jinak: Poměr rumu a salka je samozřejmě možné přizpůsobit dle vlastních potřeb. Já dělám silnější (víc rumu) a méně sladší (pouze 1 salko) likéry. Máte-li ale rádi sladké, přidejte si salko navíc a uberte rum, záleží jen na Vás ;o)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vaječný likér 8x jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marki87
- Datum vložení: 05.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: Likérový základ: plnotučné mléko - 1 litr rum - 0,5 litru žloutky - 4 kusy salko - 1 konzerva cukr - 100g Vanilkový likér: 2 žloutky navíc, 2 vanilkové cukry Kávový likér: 3-6 lžiček instatní kávy Čokoládový likér: 1-2 balení ledových kaštanů Kakaový likér: 1 tuba pikaa Karamelový likér Mandlový likér: mandlová esence Kokosovo-karamelový likér: 200g strouhaného kokosu Banánový likér: 2 balení banánového pudinku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vaječný likér 8x jinak,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vaječný likér 8x jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vaječný likér 8x jinak
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|