|
Recept na Uzený vývar s Pražským svítkem
Recept na Uzený vývar s Pražským svítkem je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Uzený vývar s Pražským svítkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg uzeného masa 2 bobkové listy 2 ks nového koření 6 ks pepře Svítek : 2 ks rohlíků 2 vejce 50 g másla 100 g uzeného masa nebo šunky 2 lžíce hrášku / měla jsme z konzervy, mražený nebo čerstvý předem povaříme / 100 ml mléka sůl kousek másla na vymazání formy a moouka na její vysypání..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzený vývar s Pražským svítkem
Recept na Uzený vývar s Pražským svítkem: Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme koření, vložíme uzené maso a vaříme doměkka. Vývar by byl silnější, kdybychom maso dali do studené vody, ale uzené, které budeme konzumovat např. s čočkou, by ztratilo velkou část své chuti. Na přípravu svítku pokrájíme dva rohlíky, zalijeme mlékem a necháme asi půl hodiny stát. V míse utřeme máslo, přidáme vymačkané rohlíky, žloutky, drobné kostičky masa a hrášek, osolíme a vše promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do připravené směsi. Dáme do vymazané a moukou vysypané formy / použila jsem kulatou na koláč /a pečeme na 180°C cca 10 minut. Necháme trochu zchladnout a nakrájíme na proužky. Polévku rozdělíme na talíře, do každého vložíme svítek a hustě posypeme petrželkou.
Poznámka k receptu na Uzený vývar s Pražským svítkem: Pražský svítek je podle " Sandtnerky "
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzený vývar s Pražským svítkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: maris
- Datum vložení: 29.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 kg uzeného masa 2 bobkové listy 2 ks nového koření 6 ks pepře Svítek : 2 ks rohlíků 2 vejce 50 g másla 100 g uzeného masa nebo šunky 2 lžíce hrášku / měla jsme z konzervy, mražený nebo čerstvý předem povaříme / 100 ml mléka sůl kousek másla na vymazání formy a moouka na její vysypání.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzený vývar s pražským svítkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzený vývar s Pražským svítkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzený vývar s Pražským svítkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|