Recept na Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína
Recept na Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřové uzené jazyky 2 cibule sůl pepř bobkový list 1 mrkev 150g celeru 2PL sádla 1PL slivovice 1PL rajčatového pyré 2,5 dl vývaru 1,5 dl červeného vína 3PL hladké mouky 1 stroužek česneku 3PL smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína
Recept na Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína: Jazyky vložíme do horké vody. Jednu cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem přidáme k jazykům, osolíme, a necháme asi hodinu vařit. Jazyky opláchneme studenou vodou a sloupneme z něj kůži. Druhou cibuli nasekáme nadrobno. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Sádlo rozpustíme na pánvi a jazyky ze všech stran osmahneme. Přidáme zeleninu a rovněž osmahneme. Vše zalijeme slivovicí. Vmícháme rajčatové pyré a opět osmahneme. Obsah pánve přemístíme do hrnce , zalijeme vývarem, červeným vínem a přisolíme. Přikryjeme poklicí a dusíme až je zelenina měkká. Mezitím několikrát uzené obrátíme. Jazyky vyjmeme z hrnce a udržujeme teplé. Omáčku povaříme, dochutíme česnekem, pepřem a solí. Mouku smícháme s trochou studené vody a omáčku zahustíme. Závěrem zjemníme trochou smetany. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.
Poznámka k receptu na Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína: srdíčko zaplesá nad takovou vymazlenou baštou!! To si opravdu zaslouží uznání!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 16.09.2013
- Počet porcí: 2-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 vepřové uzené jazyky 2 cibule sůl pepř bobkový list 1 mrkev 150g celeru 2PL sádla 1PL slivovice 1PL rajčatového pyré 2,5 dl vývaru 1,5 dl červeného vína 3PL hladké mouky 1 stroužek česneku 3PL smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína
|
|