|
Recept na Utopený JUNIOR
Recept na Utopený JUNIOR je zařazen v kategorii dietní recepty - dia.
K přípravě Utopený JUNIOR budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg dietního salámu 1,75 kg cibule 600 ml octa 1250 ml vody 5 polévkových lžic soli - 120 g 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5 g 3/4 polévkové lžíce cukru - 10 g 1 polévková lžíce oleje 3 bobkové listy 2 feferonky na špičku nože chilli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Utopený JUNIOR
Recept na Utopený JUNIOR: 1. Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. 2.Salám oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké půlplátky nebo nakrájíme na měsíčky nebo ji necháme v celku a nakrájíme na kolečka.. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou salámu. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Nahoru dáme (jako třešničku na dortu) feferonky. Buď tak jak jsou, vcelku, nebo je vyjadřincujeme. 3. Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít - stačí celofán a gumička.
Poznámka k receptu na Utopený JUNIOR: Utopenci neboli špekáčky v octu nejsou žádná minutka - potřebují pět až sedm dnů na to, aby se správně rozležely. Je to ideální pochoutka na chatu, čekáte-li hosty. Lze ji totiž připravit předem, navíc nepotřebuje ledničku, během deseti minut utopenec na stole nevychladne a příjemně se zalévá pivem. JUNIOR je dietní salám. Proto zařazení mezi stravu vhodnou pro diabetiky (lák snad nikdo pít nebude). Ale s dia stravou je to mnohem složitější a bylo by to na delší diskuzi. Na naši škole umí vyrobit salám JUNIOR i tak, že vyhovuje pro celiaky, tedy bezlepkově. Já jsem velkou sklenici nenašel, tak jsem to dal do několika menších (viz foto).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Utopený JUNIOR, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: do pětilitrové láhve od okurků
- Datum vložení: 12.04.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA
- Suroviny: 2 kg dietního salámu 1,75 kg cibule 600 ml octa 1250 ml vody 5 polévkových lžic soli - 120 g 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5 g 3/4 polévkové lžíce cukru - 10 g 1 polévková lžíce oleje 3 bobkové listy 2 feferonky na špičku nože chilli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na utopený junior,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Utopený JUNIOR - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Utopený JUNIOR
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|