|
Recept na Ústřice sv. Mikuláše
Recept na Ústřice sv. Mikuláše je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Ústřice sv. Mikuláše budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
•kuřecí prsa •bílé víno •česnek •petrželová nať •sůl •mletý pepř (bílý) •olivový olej •citron.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ústřice sv. Mikuláše
Recept na Ústřice sv. Mikuláše: Velká prsa rozkrojíme naplacato na dva řízky (u malých to není nutné) a z těchto nakrájíme kousky velikosti sousta. V misce maso osolíme, opepříme, zakápneme olejem, zasypeme nahrubo pokrájenou petrželovou natí, zalejeme vínem a necháme chvíli marinovat. Na lastury dáme po kousku masa, přidáme pláteček česneku a trošku marinády. Lastury poskládáme na plech a krátce (asi 3 minuty) grilujeme pod rozžhaveným tělesem (nebo pečeme v rozpálené troubě). "Ústřice" jsou hotové, když maso žárem jen tak tak zbělá, ale uvnitř už není růžové (zkusit kousek). Podáváme poteplu, případně s měsíčky citronu a bílým pečivem. U nás je u tohoto předkrmu spotřeba pečiva minimální, na rozdíl od suchého bílého... Poznámka: Pokud nejsou k dispozici vhodné lastury, lze použít mističky které se zdají být vhodné, nebo "ústřice" grilovat přímo na vhodném tácu a i na něm následně podávat...
Poznámka k receptu na Ústřice sv. Mikuláše: Zdroj (upraveno): http://www.labuznik.cz/recept/ustrice-sv-mikulase/ Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ústřice sv. Mikuláše, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: casino
- Datum vložení: 24.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: •kuřecí prsa •bílé víno •česnek •petrželová nať •sůl •mletý pepř (bílý) •olivový olej •citron
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Ústřice sv. mikuláše,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ústřice sv. Mikuláše - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ústřice sv. Mikuláše
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|