|
Recept na Ukrajinský boršč s pirohami
Recept na Ukrajinský boršč s pirohami je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Ukrajinský boršč s pirohami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Boršč 30dkg hovězího masa 30dkg kostí (nejlíp morkových) 1 mrkev kousek celeru 1 petržel 10dkg červené řepy (dávám i sterilovanou, když není čerstvá) 4 rajčata lžíci másla 1 cibule hladká mouka na poprášení 20dkg brambor 20dkg bílého zelí bobový list kysaná smetana česnek ocet sůl pepř Pirohy: 1/4kg polohrubé mouky l lžíce másla droždí od oka 1dkg 1 vejce 1/4 lžičky soli cca 1/8 mléka Náplň: 15 dkg vařeného masa lžička másla větší cibule sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ukrajinský boršč s pirohami
Recept na Ukrajinský boršč s pirohami: Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme si očistili, spolu s červenou řeou nakrájíme na nudličky. Na polovině dávky másla a trochou vývaru, udusíme červenou řepu spolu s oloupanými a nakrájenými rajčaty. Kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na zbytku másla, poprášíme moukou, zalijeme vývarem z masa, přidáme brambory-na kostičky nakrájené, hrubě nakrájené zelí, bobkoový list, pepř a uvaříme skoro doměkka. Nakonec přidáme červenou řepu a maso nakrájené na kostičky a ještě krátce povaříme. Podáváme se zakysanou smetanou a pirohy. Pirohy: Do mouky si uděláme malý důlek, do kterého vložíme rozdrobené droždí, polovinu vlažného mléka a smícháme. Necháme v teple až droždí vyskočí, vykyne. Pak přidáme sůl, v druhé polovině vlažného mléka rozšleháme žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Mezitím si uděláme náplň. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pomleté maso, opepříme a necháme vychladnout. Z těsta vyválíme asi 1/2cm silný plát, nakrájíme čtverečky, na každý položíme náplň a přeložíme přes roh. Povrch potřeme rozšlehaným zbylým bílkem a upečeme, cca 15min. Když jsem lenivý vykrajovat pirohy, vyválím kruh který vložím do vymazané dortové formy, potřu náplní a z části těsta si vyrobím husté mřížky, které vložím na náplň. Okraje těsta přehnu, abych měl silnější kraje. Zase potřu bílkem a peču cca 20min.
Poznámka k receptu na Ukrajinský boršč s pirohami: Má to být na 4 porce, já mám toto jídlo tak rád že je z toho většinou porcce jedna :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ukrajinský boršč s pirohami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Fabio
- Datum vložení: 10.10.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Boršč 30dkg hovězího masa 30dkg kostí (nejlíp morkových) 1 mrkev kousek celeru 1 petržel 10dkg červené řepy (dávám i sterilovanou, když není čerstvá) 4 rajčata lžíci másla 1 cibule hladká mouka na poprášení 20dkg brambor 20dkg bílého zelí bobový list kysaná smetana česnek ocet sůl pepř Pirohy: 1/4kg polohrubé mouky l lžíce másla droždí od oka 1dkg 1 vejce 1/4 lžičky soli cca 1/8 mléka Náplň: 15 dkg vařeného masa lžička másla větší cibule sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ukrajinský boršč s pirohami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ukrajinský boršč s pirohami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ukrajinský boršč s pirohami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|