|
Recept na Uherská krkovice
Recept na Uherská krkovice je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Uherská krkovice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800g vepřové krkovice, popřípadě plece, 2 dcl šlehačky, 50g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 mrkev, 1 petžel, 3 rajčata, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, sladká paprika, sůl, citronová šťáva, cukr, vývar..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uherská krkovice
Recept na Uherská krkovice: Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem. Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu včetně rajčat, přidáme koření, nakonec maso. Orestujeme jej z obou stran, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Během pečení aspoň jednou obrátíme. Pečeme cca 40 minut. Pak odklopíme, popřípadě dolijeme vývar a pečeme ještě chvíli na barvu. Maso odložíme bokem, výpek necháme trochu schladit a pak jej rozmixujeme, nebo propasírujeme přes síto a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Provaříme, můžeme dochutit citrónem a cukrem. Vhodná příloha je houskový, nebo bramborový knedlík, nevadily by ani brambory.
Poznámka k receptu na Uherská krkovice: Zdroj-Recepty od Dony Já jsem pochopitelně dělala z jednoho kusu krkovice a suroviny si zredukovala podle toho.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uherská krkovice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 13.12.2013
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800g vepřové krkovice, popřípadě plece, 2 dcl šlehačky, 50g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 mrkev, 1 petžel, 3 rajčata, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, sladká paprika, sůl, citronová šťáva, cukr, vývar.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uherská krkovice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uherská krkovice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uherská krkovice
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|