|
Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem
Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí stehna 4 velké brambory 1 menší cuketa 1 velká cibule 1 palice česneku 1 1/2 polévkové lžíce oleje 1 necelá polévková lžíce čerstvého tymiánu + pár snítek do pekáče trocha najemno nakrájeného rozmarýnu (není nutné) 1 čajová lžička sumacu špetka mletého kmínu sůl, pepř Salát: 1/2 plechovky cizrny 1 polévková lžíce plnotučné hořčice 2 čajové lžičky citronové šťávy 1/4 čajové lžičky kari 1/4 lžičky sladké papriky 1/2 čajové lžičky medu špetka drceného kmínu, špetka pepře.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem
Recept na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem: Olej, tymián, rozmarýn, 1 rozdrcený stroužek česneku, kmín a sumac jsem si smíchala v misce. Směsí jsem potřela kuře z obou stran a i pod kůží. Pak jsem jej ještě z obou stran osolila a opepřila. Brambory jsem si omyla, nakrájela na větší kostky a vsypala do pekáče k masu. Cibuli jsem rozkrájela na větší kusy, zbytek palice česneku rozebrala na stroužky (ponechané ve slupce) a to vše jsem přidala do pekáče. Mírně jsem vše ještě osolila, opepřila, promíchala, podlila vodou, navrch jsem poházela pár snítek tymiánu a nechala péct 3/4 hodiny při 190°C. Po půl hodině pečení jsem přidala na větší kostky nakrájenou cuketu. Po 3/4 hodině jsem na 10 minut stehna přesunula na rošt a nechala je trochu opéct i zespoda (není to nutné a prostě se pak bude jen péct ještě těch 10 minut v pekáčku). Pokud se voda hodně odpaří, mohou se brambory ještě mírně dodatečné podlít. Na dresing jsem smíchala všechny ochucovací ingredience. Po vytažení pekáče z trouby jsem si 2/3 brambor s cibulí a cuketou smíchala s cizrnou do toho přidala připravený dresing. Pečený česnek je možno sníst, nechat bokem a namazat na chleba či vyhodit. Jeho účel je v podstatě ochutit a ovonět =).
Poznámka k receptu na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem: Sumac jsou usušené a umleté plody škumpy, ale těch jedlých druhů typických pro Střední východ. Příchutí trošku jako citrón, proto je dobrý na maso, ryby, luštěniny nebo do salátů. A jako bonus podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům, vaří se z něj čaj při žaludečních potížích. Vím, že v Praze se sehnat dá (já jej dostala darem z Dubaje). Salát s cizrnou není nutný. Maso se dá jíst i jen s pečenými brambory nasáklými vůněmi a chutěmi s pekáčku. Hořčicovo-kari dresing to spíše udělá lehce pikantní a cizrna je prostě úžasná =). http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/01/tymianov...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 13.03.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí stehna 4 velké brambory 1 menší cuketa 1 velká cibule 1 palice česneku 1 1/2 polévkové lžíce oleje 1 necelá polévková lžíce čerstvého tymiánu + pár snítek do pekáče trocha najemno nakrájeného rozmarýnu (není nutné) 1 čajová lžička sumacu špetka mletého kmínu sůl, pepř Salát: 1/2 plechovky cizrny 1 polévková lžíce plnotučné hořčice 2 čajové lžičky citronové šťávy 1/4 čajové lžičky kari 1/4 lžičky sladké papriky 1/2 čajové lžičky medu špetka drceného kmínu, špetka pepře
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|