|
Recept na Tvarohový koláč s dýní a pomerančem
Recept na Tvarohový koláč s dýní a pomerančem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Tvarohový koláč s dýní a pomerančem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g koupeného nebo vlastního křehkého těsta (já dělala napůl ze špaldové mouky) 500g dýně 50g másla štáva z 1 velkého pomeranče 4 žloutky 100g cukru krupice 350 g měkkého tvarohu (tučnost dle libosti) 1 vanilkový cukr (nebo lžička vanilk. extraktu) 3-4 kapky éterického pomerančového oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tvarohový koláč s dýní a pomerančem
Recept na Tvarohový koláč s dýní a pomerančem: 1. Dýni pokrájet na větší kostky, osmahnout na másle lehce do zlatohněda, zalít pomeranč. šťávou a pod pokličkou dusit do měkka asi 5-10min) - v příp. potřeby podlít vodou (málo!). Vypnout, odklopit poklici, nechat chvíli oschnout, pak rozmixovat tyčákem dohladka. 2. Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat tvaroh, vanilku, nakonec dýňové pyré a éterický olej (opravdu ne víc než 4 kapky!). 3. Hmotu nalít do koláčové formy vyložené těstem (nalívat od prostředka, náplň se sama pěkně rovnoměrně rozlije). 160°C - 30 minut, pak stáhnout na 140°C a dopéct (mně to trvalo tak asi dalších 10 minut, zkusit špejlí). Doporučuji péct ideálně večer a krájet až ráno.
Poznámka k receptu na Tvarohový koláč s dýní a pomerančem: Recept je z kuchařky: Hana Michopulu "Recepty z farmářského trhu I.díl" (V původním receptu éter.olej není, tzn. lze i bez něj!) Éterický olej je naprostá bomba a můj nový objev, mrkněte: http://www.just.cz/produkty/etericke_oleje_a/k5182 Koláč je naprosto delikatesní, pokud chcete, aby byla dýně výrazněji cítit, dejte o něco méně vonného oleje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tvarohový koláč s dýní a pomerančem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: koláčová forma
- Datum vložení: 20.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 250 g koupeného nebo vlastního křehkého těsta (já dělala napůl ze špaldové mouky) 500g dýně 50g másla štáva z 1 velkého pomeranče 4 žloutky 100g cukru krupice 350 g měkkého tvarohu (tučnost dle libosti) 1 vanilkový cukr (nebo lžička vanilk. extraktu) 3-4 kapky éterického pomerančového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tvarohový koláč s dýní a pomerančem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tvarohový koláč s dýní a pomerančem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tvarohový koláč s dýní a pomerančem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|