|
Recept na Troubovatá bramboračka
Recept na Troubovatá bramboračka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Troubovatá bramboračka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
máslo-40g hladká mouka-2 pol.lžíce cibule-60g brambory-300g mrkev-50g celer-50g petržel-50g kmín-1 čaj.lžička rovná majoránka-1 pol. lžíce česnek-2 stroužky rajče-50g sůl-10g voda-1l sušené houby-6g(čerstvé či mražené-víc).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Troubovatá bramboračka
Recept na Troubovatá bramboračka: Začneme hned ráno. Kdo spí déle bude až večeřet. Na plotýnce si uděláme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Do ní frkneme kmín. Po rozvonění kmínu zalijeme studenou vodou. V podstatě hned můžeme přidat i ostatní ingredience nakrájené tak, jak se s nimi chceme setkat ve výsledném produktu. Za občasného zamíchání přivedeme k varu. Po té co vypukne klokot, přiklopíme pokličkou a šoupneme do trouby. Troubu zapneme na spodní ohřev a termostat nastavíme na 90° C. To je pro dopoledne vše. V troubě jí takto bez povšimnutí necháme alespoň 4 hod. Polévku jen v poledne vyndáme a podáváme.
Poznámka k receptu na Troubovatá bramboračka: Polévka chutná jako několik dnů odleželá, přitom je čerstvě uvařená. Kromě prvotního "rozjezdu" na plotýnce ji dál už nemusíte nikterak hlídat. Tento způsob vaření má mnoho výhod. Namátkou vybírám 2. 1. V troubě je ještě dost místa a podobným způsobem lze dělat i další pokrmy. Chcete-li udělat kompletní menu, klikněte na autora "od trouby", nebo rovnou na recept "Vepřové plátky s jablky"Doba přípravy je obdobná. 2. Tento příklad je smyšlený a podobnost s některými žijícími lidmi je čistě náhodná. Tedy: Mistr kuchař si podle receptu připraví ráno troubovatou bramboračku. V osm ráno si uvědomí, ze už má vlastně uvařeno a co teď? Obvolá pár kamarádů a pozve je do restaurace, která otvírá alespoň v 10. Tam je s nadšením "ohromí", jak s tím vařením skvěle vydupal a ještě si doma nasbírá plusové body. Po spoustě dotazů (a piv) zjistí, že už jsou, tak nějak, tři odpoledne. Zodpovědně a bez výčitek svědomí vyrazí za svými strávníky.(Výčitky svědomí se po pátém pivu už negenerují.) Trochu ho zaskočí, že za tu chvilinku jeho nepřítomnosti,se atmosféra doma vyvinula výrazně v jeho neprospěch. Však neváhat. Vratkým, ale rychlým krokem donést polévku na stůl, naběračkou se trefit alespoň do talíře a? Už první ochutnání je zcela odzbrojující. Pak jen důsledně dodržet, že u jídla se nemluví a je vyhráno. Rozhodně se nedoporučuje, v tuto chvíli: Například, ptát se dcery, kdy že to včera vlastně přišla domů. Ještě vydržet pár dnů dobromyslného popichování, jako třeba: A v kolik teda budeme jíst příště? Atp. Po pár dnech se rodinná pohoda rozfofruje zas na nejvyšší obrátky. Poučení z příběhu: Pokud polévka zůstane v troubě ze závažných důvodů déle, (o nějakou tu hodinku,) její kvalita neutrpí. Spíš naopak. No nevím jestli zrovna tohle byl nejlepší příklad co by vás přesvědčil. Nicméně: Přeji dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Troubovatá bramboračka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: od trouby
- Datum vložení: 02.05.2011
- Počet porcí: 2 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: máslo-40g hladká mouka-2 pol.lžíce cibule-60g brambory-300g mrkev-50g celer-50g petržel-50g kmín-1 čaj.lžička rovná majoránka-1 pol. lžíce česnek-2 stroužky rajče-50g sůl-10g voda-1l sušené houby-6g(čerstvé či mražené-víc)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na troubovatá bramboračka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Troubovatá bramboračka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Troubovatá bramboračka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|